Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια

Αδεια γραφεία βρήκαν οι ανάπηροι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία
Με παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις στις εισόδους των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, με άδεια γραφεία και ξαναζεσταμένες απαντήσεις, επέδειξε η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά την «ευαισθησία» της για τα Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και τους αναπήρους όλων των κατηγοριών.

Οι ανάπηροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, βγήκαν χθες στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλιά, στην εκπαίδευση, στην ασφάλιση, το δικαίωμά τους για αξιοπρεπή ζωή. Στις 12:30 μ.μ. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Τ. Τσιόγκας δήλωσε στο «Ρ» ότι η «επίθεση που έχουν εξαπολύσει σήμερα η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης χτυπάει και τα ΑμεΑ, αφού περικόπτονται σοβαρές δαπάνες και κονδύλια που έπρεπε να αυξάνονται για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ΑμεΑ».

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση, οι ανάπηροι τονίζουν ότι εκείνοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι οι ευαίσθητοι δέκτες και τα πρώτα θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών, της υποβάθμισης, συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της Υγείας και της Πρόνοιας.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν ακόμα τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Στη συνέχεια, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα: «Μόρφωση, δουλιά και όχι ανεργία, λέμε όχι στη φιλανθρωπία», «Ασφάλιση σημαίνει πρόνοια, υγεία, σύνταξη ανθρώπινη απ' όλα τα Ταμεία», «Οι ανάπηροι παλεύουν μαζί με το λαό, κόντρα στη λιτότητα και τον αυταρχισμό», οι ανάπηροι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας, όπου συνάντησαν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και άδεια γραφεία, μια και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ...απουσίαζε. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό και αφού παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο, συνέχισαν την κινητοποίησή τους με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Εκεί συνάντησαν για μια ακόμα φορά παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Αφού πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του υπουργείου, αντιπροσωπεία των αναπήρων είχε συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου Ι. Πανοπούλου και της επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Η Ι. Πανοπούλου, σαν να μην ήξερε την κατάσταση, δήλωσε ότι έχουν γίνει πολλές προσλήψεις αναπήρων, χωρίς όμως να μπορεί ...να προσδιορίσει τον αριθμό τους, όταν ρωτήθηκε από την αντιπροσωπεία.

Οι ανάπηροι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πανεργατική διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ