Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απριλιάτικες πρεμιέρες εντός κι εκτός

«Ονειρο κι εφιάλτες» στο «Θέατρο της Ημέρας»
«Ονειρο κι εφιάλτες» στο «Θέατρο της Ημέρας»
Μια παράσταση για την προδοσία, τα ψέματα, την εμμονή, τον κίνδυνο, τις σοκολάτες... είναι το «Blame» της Peta Lily, που παρουσιάζεται (Δευτέρα, Τρίτη) στο «Από μηχανής θέατρο», σε σκηνοθεσία της Peta Lily, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κωστέα, μουσική Asmund Skuterud. Παίζουν: Κατερίνα Δασκαλάκη, Βασίλης Σαμόλης, Κλαίρη Χριστοπούλου. Το «Blame» κινείται μεταξύ μαύρης κωμωδίας, θρίλερ και θεάτρου του παραλόγου. Η Peta Lily καταπιάνεται με θέματα όπως η αρρώστια και ο θάνατος, ενώ εξερευνά στα έργα της σκοτεινά συναισθήματα που κρύβονται σε αχαρτογράφητες περιοχές του μυαλού.

  • Στο «Θέατρο της Ημέρας» παρουσιάζει αύριο, το έργο του Πέτρου Χουτζούμη «Ονειρο κι εφιάλτες», σε σκηνοθεσία Λάκη Κουρετζή, σκηνικά - κοστούμια Ανδρομάχης Μοντζολή και μουσική Κώστα Λιάκουρη. Παίζουν: Κώστας Βασιλόπουλος, Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Μαριλίζα Χρονέα. Κυνηγώντας την απεριόριστη ελευθερία, οι ήρωες ακροβατούν μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, σε όνειρα και εφιάλτες. Υπερβαίνοντας τα όριά τους οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις.
  • Οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» στις 22, 23/4 στη μουσική σκηνή «Γραμμές» θα παρουσιάσουν την «Αναγεννησιακή ανάμνηση», σε σκηνοθετική επιμέλεια Αθηνάς Κεφαλά. Τραγουδά η Ευτυχία Γεωργακοπούλου.
  • Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής ανεβάζει σήμερα, το έργο του τέως πρέσβη της Βουλγαρίας στην Ελλά Κύριλ Τοπάλοφ «Μια ζωή χωρίς εμένα», που αναφέρεται σε διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις με σαρκασμό, αλλά και πόνο για τη θλιβερή και χαμένη ζωή. Εργο συγκρούσεων του νέου με το παλιό, όπου η ζήλια και το ψέμα παραμένουν ανέπαφα. Το έργο θέτει το καυτό καθημερινό πρόβλημα των ανθρώπινων σχέσεων και κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του θεατή με τη δραματουργική ποιότητά του. Σκηνοθεσία Δημήτρη Παπασταμάτη, σκηνικά Νίκου Θωμά, κοστούμια Ασης Δημητρουλοπούλου, μουσική Θοδωρή Ξυδιά, φωτισμοί Δήμου Αβδελιώδη. Παίζουν: Μαρία Αλιφέρη, Φώτης Αρμένης, Αγης Εμμανουήλ, Γιολάντα Μπαλαούρα. Με αφορμή αυτήν την παράσταση θα γίνει και αδελφοποίηση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το ιστορικό θέατρο της πόλης Σιλίστρα Βουλγαρίας.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org