Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστές

Τραμπούκικο και άγριο ξυλοδαρμό δέχτηκε προχτές το βράδυ, από ομάδα τριών «γνωστών - αγνώστων», ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Κέρκυρας Η. Κουφογιώργος, την ώρα που κόλλαγε αφίσες για την προπαγάνδιση της σημερινής τετράωρης στάσης εργασίας του Εργατικού Κέντρου, μαζί με τους: Δ. Κουτσολούκα γραμματέα του σωματείου και Ο. Ρόντο μέλος της διοίκησης. Η πισώπλατη επίθεση έγινε στις 9 το βράδυ μέσα στο κέντρο(!) της πόλης. Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν μήνυση εναντίον των τραμπούκων, από τους οποίους αναγνωρίστηκε ο ένας και ονομάζεται Μακρής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη φασιστικού τύπου, όπως χαρακτηρίζει, επίθεση εναντίον των τριών συνδικαλιστών. «Τέτοιες ενέργειες - υπογραμμίζει -εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης συνδικαλιστών και εργαζομένων, σε μια περίοδο έντασης και ανάπτυξης των εργατικών αγώνων». Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αποστομωτική απάντηση με τη μαζική μαχητική παρουσία τους στη σημερινή απεργία, τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των ταξικών τους συνδικάτων και των ταξικών δυνάμεων. Καλεί τους μαζικούς φορείς του νομού να καταδικάσουν την τραμπούκικη επίθεση στους συνδικαλιστές. Απαιτεί από την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι απειλήθηκε ακόμα και η ίδια η ζωή των συνδικαλιστών και ιδιαίτερα του προέδρου. Καλεί όλους τους οικοδόμους και γενικότερα τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα.

«Τέτοιες πρακτικές πλήττουν βάναυσα τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες και προειδοποιούμε τους υπαίτιους ότι η απάντηση που θα λάβουν θα είναι η πρέπουσα», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συνδικαλιστές.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταδικάζει και καταγγέλλει την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχτηκε ο συνδικαλιστής και δηλώνει ότι «τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αντίθετα θα οδηγήσουν σε συσπείρωση και θα προκαλέσουν τη δυναμική τους παρουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ(2011-09-23 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ(2009-06-19 00:00:00.0)
Σοβαρή καταγγελία για απειλές σε βάρος συνδικαλιστή(2008-12-12 00:00:00.0)
Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης στο Συνδικάτο Οικοδόμων(2003-01-30 00:00:00.0)
Ολοι στο δρόμο του αγώνα(2000-12-06 00:00:00.0)
Εμπρησμός σε παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων(1996-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ