Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η κυβέρνηση θα σταματήσει το ξεπούλημα;

Επίκαιρη Ερώτηση του Τ. Τσιόγκα, βουλευτή του ΚΚΕ

Το θέμα της ΣΟΦΤΕΞ φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τάκη Τσιόγκα, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν νέες αρνητικές εξελίξεις στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία (ΣΟΦΤΕΞ). Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι έχει υπογραφεί προσύμφωνο μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας. Προϋπόθεση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο ξεπούλημα, είναι η απόλυση άλλων 580 εργαζομένων. Το υπουργείο και η εργοδοσία πιέζουν το σωματείο για αποδοχή των απολύσεων, αλλά και για ενεργή συμμετοχή του στην όλη διαδικασία. Προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι δε θα πληρώσει τον Απρίλη και θα βγάλει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων. Ηδη προχώρησε σε διαθεσιμότητα 70 εργαζομένων για δύο μήνες στο εργοστάσιο της Δράμας. Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, κατά την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, ότι απολύοντας τότε τους 1.200 από τους 2.400 εργαζόμενους, διασφαλίζονται οι υπόλοιποι καθώς και η αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας, αποδεικνύονται μόνο λόγια».

Και ο βουλευτής του ΚΚΕ καταλήγει: «ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση να σταματήσει το δεύτερο ξεπούλημα της εταιρίας και να περάσει η εταιρία κάτω από δημόσιο έλεγχο, καθώς και να εξασφαλιστεί η εργασία για όλους τους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ