Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αντιστέκονται στο ξεπούλημα της «ΑΓΝΟ»

Οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία μαζί με τους γαλακτοπαραγωγούς αποφάσισαν να δράσουν από κοινού, για τη ματαίωση των σχεδίων κυβέρνησης - ΑΤΕ

Με μεγάλη συμμετοχή γαλακτοπαραγωγών από το νομό Θεσσαλονίκης και τους γύρω νομούς, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της «ΑΓΝΟ» στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, όπου και αποφασίστηκε η κοινή δράση εργαζομένων στην επιχείρηση και των παραγωγών, με στόχο να ανατρέψουν τα σχέδια που θέλουν το ξεπούλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας. Οπως τονίστηκε, οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από το σωματείο εργαζομένων στην «ΑΓΝΟ», βρίσκουν σύμφωνους και τους γαλακτοπαραγωγούς και οι κοινές ενέργειες που θα ακολουθήσουν στόχο έχουν να ασκηθεί κλιμακωτά όσο γίνεται περισσότερη πίεση για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιαγροτικών σχεδίων της κυβέρνησης και της ΑΤΕ.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση γιατί μέσω της Αγροτικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει και προχωρεί στο πούλημα της ιστορικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Οι συνέπειες, πρόσθεσαν, δε θα είναι μόνο καταστροφικές για τους εργαζόμενους, καθώς απειλούνται εργασιακές κατακτήσεις πολλών χρόνων αλλά και για τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επόμενη σύσκεψη, αυτή τη φορά, με όλους τους φορείς του νομού που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 23 του Απρίλη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να πάρουν θέση για το θέμα της «ΑΓΝΟ», τα πολιτικά κόμματα, η Νομαρχία, οι δήμοι της περιοχής, συνεταιρισμοί κλπ. Ακόμη, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στην αυριανή 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ