Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΑΓΝΟ»
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Με την κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας την Πέμπτη 11 του Απρίλη, οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» αρχίζουν πρόγραμμα κινητοποιήσεων, με βασικό στόχο να αποτραπεί το ξεπούλημα της επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή κυβέρνηση και διοικούντες φέρονται να είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τη «ΔΕΛΤΑ» που εποφθαλμιά τη γαλακτοβιομηχανία της Β. Ελλάδας. Το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων, στην τελευταία συνεδρίασή του, αφού εξέτασε την κατάσταση στην επιχείρηση - όπως αυτή εξελίσσεται μετά τη δρομολόγηση της πώλησης της «ΑΓΝΟ» και παίρνοντας υπόψη του τις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων - αποφάσισε να υπάρχει κλιμάκωση των ενεργειών, προκειμένου να ασκηθεί όσο μπορεί περισσότερη πίεση για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιαγροτικών σχεδίων της κυβέρνησης και της ΑΤΕ.

Συγκεκριμένα μετά την 3ωρη στάση εργασίας θα ακολουθήσει την Πέμπτη 18 του Απρίλη 24ωρη απεργία, ενώ την Τρίτη 23 του μήνα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους φορείς της περιοχής και του Νομού Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει κήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας.

Σε επιστολή του προς τους γεωργοκτηνοτρόφους το ΔΣ του σωματείου της «ΑΓΝΟ» τονίζει ότι ο κοινός αγώνας εργαζομένων και παραγωγών μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να δρομολογήσει λύσεις σε θετική κατεύθυνση που να εγγυάται τη βιωσιμότητα και το μέλλον της «ΑΓΝΟ» με τη διατήρηση και διεύρυνση των κοινωνικών και συνεταιριστικών της χαρακτηριστικών.

«Η κυβέρνηση μέσω της ΑΤΕ - σημειώνεται στην επιστολή - έχει δρομολογήσει και προχωρεί άρον-άρον στο πούλημα της ιστορικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων», αναφέρεται στην επιστολή. Αγνοώντας ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και προπάντων για τους κτηνοτρόφους της Κ. Μακεδονίας και όχι μόνο».

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΑΓΝΟ» καλούν στο χώρο της επιχείρησης τους παραγωγούς σε κοινή σύσκεψη. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γαλακτοβιομηχανία «ΔΕΛΤΑ» βλέπει με πολύ θετικό μάτι την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την «ΑΓΝΟ», μια η απόκτηση της συγκεκριμένης επιχείρησης θα τη διευκόλυνε στη δημιουργία μονάδας παστερίωσης στη Β. Ελλάδα, στα πλαίσια της παραπέρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών σχεδίων που έχει η «ΔΕΛΤΑ» για την περιοχή των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ