Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νασίκας... ασθμαίνων

Οταν ένας αγροτοσυνδικαλιστής δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του αγώνα και το αφήνει να φανεί δημοσίως, προσφέρει πολύ «κακές υπηρεσίες» στους συναδέλφους του και στο αγροτικό κίνημα. Και ο Θ. Νασίκας, εκ των ηγετικών αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, φαίνεται ότι δεν πιστεύει πως ο αγώνας των αγροτών μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αλλιώς δεν εξηγούνται δηλώσεις του, σε θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι δήθεν ο αγροτικός κόσμος θα ήταν ικανοποιημένος, αν η κυβέρνηση ικανοποιούσε έστω κάποια «μικρά» αιτήματα.

Αν ο Θ. Νασίκας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει, εκ των προτέρων, μια ενδεχόμενη επανάληψη του «σεναρίου» της αποχώρησης των Τεμπών - μπορεί ο ίδιος και μερικοί «φίλοι» του να νιώθουν πως «εγκλωβίστηκαν» στα μπλόκα και προετοιμάζουν την «έξοδο» - θα πρέπει να σκεφτεί πως «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού» και να γνωρίζει ότι οι αγωνιστές της αγροτιάς δε θα τους ακολουθήσουν σε μια νέα «άτακτη οπισθοχώρηση».

Αν, όμως, νομίζει ότι μπορεί να παρασέρνει τους αγρότες σε κινητοποιήσεις απλώς και μόνο για να πάρουν μερικά «ψωροευρώ» παραπάνω, ή για να συνδράμουν στην προσπάθεια της ΝΔ ν' αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία, είναι πολύ γελασμένος. Οι μικρομεσαίοι αγρότες μάχονται για την επιβίωσή τους και για το μέλλον τους και δε θα επιτρέψουν σε κανένα να περιορίσει το περιεχόμενο του αγώνα τους στα «μικρά» και στα «ποταπά»...


A.T.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ