Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Η ΑΕΚ της υπέρβασης και ο ΠΑΟΚ των αλλαγών

INTIME SPORTS

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα βρήκε τις δύο φιναλίστ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η επομένη του τελικού του Κυπέλλου, με τους νταμπλούχους πλέον «κιτρινόμαυρους» να γεύονται μια ακόμη σημαντική επιτυχία, την ώρα που στον «Δικέφαλο του Βορρά» επιδεινώθηκε το κλίμα εσωστρέφειας για την πορεία της ομάδας.

ΑΕΚ: Η υπέρβαση σε μια επιτυχημένη χρονιά

Η κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΕΚ σφράγισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο μια ήδη επιτυχημένη χρονιά, μιας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Super League. Εφτασε έτσι σε μια ιστορική επιτυχία: Να πανηγυρίσει το 3ο νταμπλ στην 99χρονη ιστορία της μετά από αυτά το 1939 και το 1978. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι», επιστρέφοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά το 2016, έβαλαν τέλος σε μια αρνητική παράδοση αφού μετρούσαν τέσσερις συνεχόμενους χαμένους τελικούς και μάλιστα τρεις εξ αυτών απέναντι στους φετινούς αντιπάλους τους. Ωστόσο, πέραν των ρεκόρ, η γενικότερη αγωνιστική παρουσία και εικόνα της «Ενωσης» υπό τις οδηγίες του τεχνικού της, Αργεντινού Ματίας Αλμέιδα, τη φετινή σεζόν, συνιστά αλλαγή σελίδας μετά την περσινή καταστροφική χρονιά όπου η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης. Πλέον το... επόμενο βήμα έρχεται και αφορά τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, τον Αύγουστο.

ΠΑΟΚ: Κλείσιμο κύκλου χωρίς πίστωση χρόνου

Στην πλευρά του ΠΑΟΚ η απώλεια του Κυπέλλου ήρθε να μεγαλώσει τον σκεπτικισμό στην ομάδα, η οποία φέτος μετά την 4η θέση στο πρωτάθλημα έχασε στον Βόλο την ευκαιρία για επιστροφή στις διακρίσεις. Παρά τα θετικά της εικόνας μιας ομάδας η οποία έδειξε να χτίζεται φέτος σε διαφορετική βάση, με αρκετούς νεαρούς παίκτες που εντυπωσίασαν, το κλείσιμο ενός κύκλου επιτυχιών είναι αυτό που τελικά σφραγίζει τη φετινή χρονιά για τους Θεσσαλονικείς. Η επόμενη μέρα μοιάζει αρκετά ρευστή σε σημαντικά ζητήματα. Ο τεχνικός της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, φρόντισε να διαψεύσει τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει προτάσεις από το εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ έχουν δοθεί υποσχέσεις για ενίσχυση του ρόστερ. Με τις όποιες αλλαγές ωστόσο να έχουν και την πίεση χρόνου καθώς πλέον η ομάδα θα ανοίξει νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για το Conference League στον 2ο προκριματικό (παρέα με τον Αρη) στις 21 και 27 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ