Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ατελείωτα τα «προαπαιτούμενα» για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Κομισιόν στις συστάσεις της καλεί ακόμη την επόμενη κυβέρνηση να επιταχύνει τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», πάνω στα χνάρια όσων νομοθέτησε τα προηγούμενα χρόνια «ως μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τα πάνω από 350 προαπαιτούμενα του νέου υπερμνημονίου που περιμένουν στη σειρά: Αντεργατικά μέτρα καθήλωσης των μισθών και έντασης της εκμετάλλευσης (βλέπε δίπλα), παραπέρα εμπορευματοποίηση σειράς τομέων όπως το νερό, μέτρα για «αποτελεσματικό» αντιλαϊκό κράτος... Μάλιστα, όπως σημειώνουν τις μέρες αυτές τα αστικά επιτελεία, τα χρονικά περιθώρια για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης πιέζουν, εξ ου και η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί «τάχιστα».

Ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζει στην «αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος, ώστε να είναι ακόμα πιο «φιλικό προς τις επενδύσεις». Και για να είναι τα «σκυλιά δεμένα» για τους «επενδυτές» με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια, η Κομισιόν συστήνει «εισαγωγή προκαταβολής φόρου, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μεταξύ άλλων με αναθεώρηση της τρέχουσας φορολογικής δομής για τους αυτοαπασχολούμενους και ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών», αλλά και με καλύτερη «αξιοποίηση» των στοιχείων από τις ηλεκτρονικές πληρωμές για την επέλαση ιδιαίτερα στους επαγγελματίες.

Ενώ ξεχωριστή αναφορά υπάρχει στη μεταρρύθμιση του κτηματολογίου, με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και τη σύσταση και λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού Κτηματολογίου.

Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί σε επιτάχυνση των πλειστηριασμών και των εκβιασμών προς τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, αφού η Κομισιόν σημειώνει πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται, όπως και να προχωρήσει η περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, για την κερδοφόρα «αξιοποίησή» τους, κόντρα στις λαϊκές ανάγκες.

Επίσης καλεί να «τρέξουν» οι «μεταρρυθμίσεις» για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και την πολιτική «συνύπαρξης» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα «να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του πλαισίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να υιοθετήσει ισχυρότερα κίνητρα για την εγγραφή ενός επαρκούς αριθμού οικογενειακών γιατρών», «πλαίσιο» που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν πρόλαβε να τελειώσει τη ...δουλειά, με την κυβέρνηση ΝΔ να την επαναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αποτελεί το εργαλείο περικοπής εξετάσεων, θεραπειών κ.ά., με το πρόσχημα της επιβεβλημένης αποσυμπίεσης των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ η ΠΦΥ κρίνεται ως το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στη «μείωση των δαπανών θεραπευτικής περίθαλψης», στην οποία αναφέρεται και η έκθεση της Κομισιόν.

Ακριβώς ενταγμένο μέσα σε αυτή τη «μεταρρύθμιση» βρίσκεται και το μέτρο για την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping), που βρίσκονται στην έκθεση της Κομισιόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο ισχυρό ΚΚΕ, κόντρα στη «δαμόκλειο σπάθη» του Ταμείου Ανάκαμψης(2023-06-08 00:00:00.0)
Κοινή η αντιλαϊκή ατζέντα της επόμενης μέρας(2019-06-01 00:00:00.0)
Χέρι χέρι για τη διάλυση της προστασίας στην πρώτη κατοικία(2019-03-21 00:00:00.0)
Εντοπίζει αποκλίσεις και συστήνει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις(2015-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ