Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Την απαγόρευση να επισκέπτεται την μητέρα της στις φυλακές καταγγέλλουν συγγενείς

Ανεπαρκέστατη η στήριξη της πολιτείας στην οικογένεια

Από τη δράση φορέων της περιοχής του Κολωνού τον Οκτώβρη του 2022, περίοδο που αποκαλυπτόταν η φρίκη που ζούσε η 12χρονη

RIZOSPASTIS

Από τη δράση φορέων της περιοχής του Κολωνού τον Οκτώβρη του 2022, περίοδο που αποκαλυπτόταν η φρίκη που ζούσε η 12χρονη
Σε καταγγελία για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η 12χρονη κοπέλα - θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό προχώρησαν η θεία και η δικηγόρος της 12χρονης με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ. Κατήγγειλαν ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έπειτα και από την απόφαση του εισαγγελέα φυλακών να απαγορεύσει στην ίδια και τον αδελφό της - που διαμένουν μαζί με τη θεία τους - να επισκέπτονται τη μητέρα τους στη φυλακή, η οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε στην μαστροπεία, κάτι που η ίδια αρνείται. Ειδικότερα, η θεία της 12χρονης με σχετικές δηλώσεις της εκφράζει τον φόβο «μήπως η μικρή φτάσει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό της».

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Ορισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της», τόνισε.

Εκφράζοντας την απόγνωσή της για την ανυπαρξία ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία σημείωσε: «Δεν αντέχω άλλο πραγματικά, αν πάθει κάτι το παιδί δεν ξέρω τι θα απογίνουμε. Δεν ξέρω πόση αντοχή μού έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την πρότασή μου που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και την ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της».

Οπως εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας, Α. Ταραχοπούλου, στην ακρόαση που ζήτησε η πλευρά του κοριτσιού η προφορική αιτιολογία που δόθηκε από τον εισαγγελέα ήταν ότι «έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα η γονική μέριμνα» και ότι «πρόκειται για θύτη - θύμα».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, η μητέρα της 12χρονης είναι προφυλακισμένη, αλλά δεν έχει καταδικαστεί. Επίσης, τη φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά την ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση. «Το παιδί θεωρεί ότι τιμωρείται το ίδιο και θεωρεί άδικο να μην έχει φυσική επαφή με τη μητέρα της», τονίζει η δικηγόρος της οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ