Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Η υπόθεση σηκώνει ... αγώνα

Συνέντευξη στον «Πλάνετ 99,5»

Τις αγωνιστικές διαθέσεις και την οργή των βαμβακοπαραγωγών ενάντια στις ακολουθούμενες αντιαγροτικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, εξέφρασε χτες ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ 99,5». Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο το διάλογο που έγινε χτες στην εκπομπή του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού «ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ»:

-Ο αρμόδιος υφυπουργός, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αποτελέσματα πόση είναι φέτος η συνολική παραγωγή του βαμβακιού, ανακοίνωσε τι θα εισπράξουν οι αγρότες, πότε θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα των αγροτών, δε μίλησε γι' αυτά, αλλά είπε ότι το υπουργείο έχει εντοπίσει, κάνοντας χρήση δορυφόρου, παρατυπίες από ορισμένους παραγωγούς σε ό,τι αφορά στην παραγωγή και τις εκτάσεις. Ακούσατε τι είπε χτες ο κ. Αργύρης. Σας παρακολουθούν δορυφόροι.

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Βέβαια μας παρακολουθούν, αλλά δε μας παρακολουθούν καλά όμως. Είναι όλα ψέματα όσα λέει. Το 45% των βαμβακοπαραγωγών, δεν μπορεί το υπουργείο να τους βγάζει απατεώνες και λωποδύτες και παράνομους. Είναι ψέματα όλα αυτά. Εγώ ήδη επικοινώνησα με χωριά που αναφέρονται, είναι όλες οι εκτάσεις κανονικά δηλωμένες. Ολα αυτά είναι ψέματα που λέει. Ο δορυφόρος για να πιάσει πρέπει να έχεις ένα ειδικό μηχάνημα στο συγκεκριμένο χωράφι.

-Το περιμένατε ποτέ πως όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την αγροτιά, με τη γεωργία θα σας παρακολουθούν οι δορυφόροι;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Είμαστε Μπιν Λάντεν. Οι αγρότες είναι Μπιν Λάντεν, μόνο που εκείνος ήταν κατασκευασμένος και εμείς είμαστε από μόνοι μας τρομοκράτες, παράνομοι και μας παρακολουθούν οι δορυφόροι.

-Οι συνάδελφοί σας τι λένε με όλα αυτά;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Λένε ότι είναι αθλιότητες αυτά που κάνει το υπουργείο Γεωργίας. Εχει πέσει τόσο πολύ χαμηλά για να εφαρμόσει αυτή την αντιαγροτική πολιτική που γελοιοποιείται πραγματικά με αυτά που κάνει.

-Σας απείλησε ο κ. Αργύρης πως θα δημοσιοποιήσει τα ονόματά σας.

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Απ' ό,τι πληροφορούμαι τα έχει δώσει στο INTERNET. Αλλά από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πρέπει να υπάρξει black-out. Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους, πρέπει όλοι οι δρόμοι να κλείσουν. Τα τρακτέρ βγαίνουν στη Λάρισα, βγαίνουν στην Καρδίτσα, βγαίνουν στη Μακεδονία, ήδη είναι έξω σε πολλά μπλόκα. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει black-out και αυτό πρέπει να είναι η απάντηση σε όλα αυτά που κάνει το υπουργείο Γεωργίας.

-Σας έχουν δώσει την ακριβή παραγωγή, την ακριβή τιμή, πότε θα εισπράξετε τα χρήματά σας;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Είναι εθνικό μυστικό αυτό. Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς. Αυτά μας έλεγε ο κ. Αργύρης ότι δεν πρέπει αυτά να μαθαίνονται προς τα έξω, λες και τρώμε κουτόχορτο.

-Ετσι νιώθετε ότι σας αντιμετωπίζουν από το υπουργείο;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Βεβαίως, έτσι ακριβώς. Σαν κρετίνους. Λες και είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων.

-Εχετε εισπράξει κάποια χρήματα για την παραγωγή που παραδώσατε;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Οχι τίποτα. Μέρος της παραγωγής είναι απλήρωτο εδώ και 7 μήνες. Το βαμβάκι μας το πήραν, δε μας το πλήρωσαν καθόλου, το βιομηχανοποίησαν, το έφτιαξαν βρακί να το φοράει ο Αργύρης και ο Δρυς και εμείς ακόμα δεν πήραμε δεκάρα.

-Πότε πιστεύετε ότι θα πάρετε χρήματα;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Κανένας δεν ξέρει. Το κρατούν λες και είναι κρατικό μυστικό. Και ο κόσμος υποφέρει. Ξεκινάει η καινούρια καλλιεργητική περίοδος, τα πράγματα για τη χρονιά που μας έρχεται θα είναι χειρότερα, γιατί ο κανονισμός της ΕΕ παραμένει, χρήματα δε δόθηκαν στους παραγωγούς, δάνεια δε δίνει η τράπεζα, αφού δεν πληρώθηκαν, δεν μπορούν να εξοφληθούν τα παλιά δάνεια, άρα δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν, για να ξεκινήσουν την καινούρια περίοδο και καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τους αγρότες και ειδικά για τους βαμβακοπαραγωγούς. Αύριο ξεκινούν συλλαλητήρια στη Θεσσαλία. Καρδίτσα, Λάρισα, Βοιωτία. Ηδη είναι στη Μακεδονία μπλόκα, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Πέλλα, στη Θεσσαλονίκη και από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξουν πολλά μπλόκα και τονίζω ότι η πρότασή μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει black-out.

-Δηλαδή να κλείσουν οι εθνικές οδοί;

Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Βεβαίως. Αλλιώς δε γίνεται. Δεν καταλαβαίνει κανένας διαφορετικά. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ