Δευτέρα 22 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δυνατό ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας

Και δεύτερη έδρα για το Κόμμα, με μπροστάρηδες στο αποτέλεσμα τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο

Στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα
Στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα
Μεγάλη αύξηση σε ποσοστά και ψήφους κατέγραψε το ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, κερδίζοντας δεύτερη έδρα, αυτήν τη φορά στον νομό της Φθιώτιδας, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ενα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, που αποτελεί επιστέγασμα της δράσης και των αγώνων που έχει δώσει το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους και τον λαό σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στη Βόρεια Εύβοια, στους αγρότες, στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς, αλλά και παράλληλα παρακαταθήκη για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για ακόμα πιο δυνατούς αγώνες.

Στη Φθιώτιδα επετεύχθη ο μεγάλος στόχος να βγάλει ξανά ο νόμος βουλευτή του ΚΚΕ, μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής έκαναν το μεγάλο βήμα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους. Μπροστάρηδες στο αποτέλεσμα αυτό ήταν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, όπου στη Λάρυμνα και στο Μαρτίνο το ποσοστό του Κόμματος έφτασε στο 20%, διπλασιάζοντας τις ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Σημαντική αύξηση καταγράφηκε και μέσα στην πόλη της Λαμίας, με τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής πόλης να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στον Δ. Κουτσούμπα και στους υπόλοιπους αγωνιστές υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Φθιώτιδας.

Μεγάλη αύξηση σε ποσοστό αλλά και σε ψήφους καταγράφηκε και στην Εύβοια, όπου διατηρείται η έδρα, με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να επανεκλέγεται βουλευτής.

Επιστέγασμα του μεγάλου αγώνα που έχουν δώσει τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας αποτελεί η μεγάλη άνοδος, όπου στον δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας το ποσοστό του Κόμματος ξεπέρασε το 13%, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος και στον δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Ελπιδοφόρο μήνυμα, που σκορπά αισιοδοξία, είναι και το αποτέλεσμα στον δήμο Χαλκιδέων, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, όπου σημειώθηκε αύξηση πάνω από 2,5 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Αντίστοιχα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από τη Βοιωτία, τόσο στην βιομηχανική περιοχή της Θήβας και των Οινοφύτων όσο και στην πόλη της Λιβαδειάς, όπου το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ξεπέρασε το 13,5%.

Κάθε προσδοκία ξεπερνούν τα αποτελέσματα στη μονοεδρική της ορεινής Ευρυτανίας, όπου σε απόλυτους αριθμούς οι ψήφοι του Κόμματος σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ σημαντική άνοδος καταγράφεται και στη Φωκίδα, δεύτερη μονοεδρική της Στερεάς Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απ' άκρη σ' άκρη η ίδια απόφαση: Να παλέψουν για να μείνουν στη γη τους(2024-02-09 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα(2023-02-24 00:00:00.0)
Ντίλερ αμερικανικών συμφερόντων η περιφερειακή αρχή(2021-11-23 00:00:00.0)
Επίσκεψη σε ιστορικούς τόπους(2010-11-27 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ(2008-07-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2003-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ