Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
«Δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύουν οι μετανάστες εργάτες γης

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια τραμπούκων των επιχειρηματιών να εμποδίσουν τις προετοιμασίες της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Συγκέντρωση με μετανάστες εργάτες γης στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από κλιμάκιο συνδικαλιστών της επιτροπής μεταναστών του ΠΑΜΕ και των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο.

Μάλιστα, η συγκέντρωση, με θέμα την προετοιμασία της εκδήλωσης της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προκάλεσε τα ...αντανακλαστικά των τραμπούκων, που ως γνωστόν δρουν στην περιοχή για λογαριασμό των επιχειρηματιών φραουλάδων που εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργάτες γης. Ετσι, ομάδα γνωστών επιστατών των επιχειρηματιών επιχείρησε με τραμπούκικες ενέργειες και απειλές να εμποδίσει την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Μια προσπάθεια που έπεσε βέβαια στο κενό, με τη συγκέντρωση να πραγματοποιείται κανονικά και με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους εργάτες γης της Μανωλάδας να διαμηνύουν πως δεν τρομοκρατούνται.

«Οι επιστάτες - τραμπούκοι αλλά και τα αφεντικά τους, όσοι δηλαδή πλουτίζουν από τη δυστυχία και τη βαριά εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα, χτύπησαν λάθος πόρτα. Θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από τη μαζική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εργατών στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1η Μάη, στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, στις 7 μ.μ.», διαμηνύουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ