Τετάρτη 12 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστρέφει το έργο «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης»

Η παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης», σε κείμενο και σκηνοθεσία Βίλιας Χατζοπούλου, που άφησε το ισχυρό αποτύπωμά της τον περασμένο Μάη, όταν παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτήν τη φορά στο θέατρο «Αποθήκη» (Σαρρή 40, Ψυρρή) για 6 μόνο παραστάσεις, από το Σάββατο 29 Απρίλη.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως».

Η υπόθεση: 1929. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι απ' άκρη σ' άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ενας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία, ωστόσο, τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει. Εχουν ήδη δώσει σ' αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ' όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή μήπως φόνος;

Η συγγραφέας και σκηνοθέτιδα Βίλια Χατζοπούλου σημειώνει: «Στο έργο η μεγάλη απεργία και η ταραγμένη πολιτική κατάσταση της εποχής είναι το βασικό σημείο σύγκρουσης των δύο ηρώων μας. Οι σκληρές συνθήκες και τα χαμένα μεροκάματα τους συνθλίβουν. Ο καθένας τους θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο επίλυσης του προβλήματος. Ολα θα οριστούν από τον χαρακτήρα τους, όπως συμβαίνει πάντα θαυμαστά στη δραματουργία. Οτιδήποτε λοιπόν τους λείπει σε πολιτική γνώση, βούληση, σιγουριά συμπληρώνεται απ' το βαθύτερο ένστικτό τους. Τα φυσικά, τα πιο ανέγγιχτα υλικά τους θα πάρουν τις δραματικές αποφάσεις που θα φτάσουν στην προδοσία και θα οδηγήσουν την ιστορία πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρούλα Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα, Δημήτρης Πλατής, Μαρία Σταυροπούλου, Ασημένη Τούντα.

Αγορά εισιτηρίων: viva.gr & 211.1000.365


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ