Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεχωριστές προσκλήσεις

Μαρία Δημητριάδη
Μαρία Δημητριάδη
Με μια παράσταση - πρόταση επιστρέφει η Μαρία Δημητριάδη στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά την κυκλοφορία του εξαίρετου δίσκου της «Δον Κιχώτες» σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. «Δον Κιχώτες» είναι και ο τίτλος της παράστασης, που θα φιλοξενηθεί για εννέα βραδιές, από την Παρασκευή (10.30 μ.μ.) μέχρι την Κυριακή (9 μ.μ.) και στις 12-14 και 19-21 Απριλίου, στο θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι, τηλ. 010 3479426). Μια παράσταση βασισμένη στην ερμηνευτική δύναμη της Μαρίας Δημητριάδη, η οποία έχει σφραγίσει με το λυρισμό και την ορμή της τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, που θεωρούνται κλασικά.

Η Μ. Δημητριάδη, συνοδευόμενη από τον Θ. Οικονόμου στο πιάνο και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα και τα πνευστά, θα παρουσιάζει τραγούδια από τους «Δον Κιχώτες», καθώς και από συνεργασίες της με τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο. Επίσης τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Παναγιώτη Καλατζόπουλου, Αφροδίτης Μάνου, «Υπογείων Ρευμάτων», «Τρυπών» κ.ά. Η παράσταση θα είναι διανθισμένη με τον ποιητικό λόγο του Π. Καρασούλου, σε απόδοση του Δημήτρη Καταλειφού, τη μουσική - ενορχηστρωτική επιμέλεια του Θ. Οικονόμου, τη σκηνοθετική φροντίδα της Σοφίας Σπυράτου, η οποία επιμελείται και τις χορογραφίες, καθώς θα συμμετέχουν χορευτές των «Ροών». Τα σκηνικά είναι των Ανδρέα Γεωργιάδη και Παρασκευής Γερολυμάτου και οι φωτισμοί του Γιώργου Αργυροηλιόπουλου.

  • Η μουσική συνάντηση δύο σημαντικών Ελλήνων συνθετών, του Νίκου Ξυδάκη και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ξεκινά από σήμερα (10.15 μ.μ.), στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή τηλ. 010 32 55 359). Οι δύο δημιουργοί, που έχουν κοινή - Αλεξανδρινή - καταγωγή, συμπράττουν για 20 παραστάσεις, μπλέκουν περίτεχνα τις μουσικές και τα τραγούδια τους, που θα ερμηνεύσουν η Φωτεινή Δάρα, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας και ο Μανώλης Χατζημανώλης. Μαζί τους ορχήστρα 14 αξιόλογων μουσικών. Τα «πορτρέτα» των συνθετών φωτίζονται στη σκηνή του «Αερικού» από τον φίλο και συνεργάτη τους Δήμο Αβδελιώδη. Στις παραστάσεις τους, θα συμμετέχουν φιλικά (τις Τετάρτες και τις Κυριακές) η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ