Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα Τρίτη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ. το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή Παροικία, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης η διοίκηση του ΕΚΘ.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη, να σταματήσει επιτέλους η γενοκτονία του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, για κατάπαυση του πυρός και εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το παλαιστινιακό ζήτημα», τονίζεται στο κάλεσμα του ΕΚΘ προς τα σωματεία της δύναμής του και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης με διοργανωτές φορείς της πόλης και με συμμετοχή της ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ. Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους καταδίκασαν τον ισραηλινό στρατό κατοχής και τους πάτρωνές του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σημειώνοντας ότι τρομοκράτες είναι αυτοί και όχι ο παλαιστινιακός λαός που αγωνίζεται για λεύτερη πατρίδα.

Το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας στην πρώτη του Γενική Συνέλευση και με αφορμή την εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Εμείς που σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εβραϊκής καταγωγής Ελληνες συμπολίτες μας κατά την περίοδο της κατοχής, ζητάμε από τους ομοεθνείς τους στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τις ναζιστικές μεθόδους, που οι ίδιοι υπέστησαν και να αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις που έχουν καταλάβει στα παλαιστινιακά εδάφη. Επίσης να σταματήσουν τη σφαγή αθώων και να αναγνωρίσουν στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα στη ζωή, στην αυτοδιάθεση και στην ελευθερία».

Επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καταδικάζει αυτή την επέμβαση και καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Ραμάλα και τις άλλες παλαιστινιακές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ