Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ
Συλλήψεις και διαμαρτυρίες για τους βομβαρδισμούς

ΒΙΕΚΕΣ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ.-

Αμερικανικά βομβαρδιστικά του πολεμικού ναυτικού επανέλαβαν χτες το πρωί (τοπική ώρα) - και πρώτη φορά απ' τον περασμένο Οκτώβρη - δοκιμαστικές ρίψεις βομβών στο Βιέκες του Πουέρτο Ρίκο, παρά τις νέες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που πραγματοποιούν απ' το Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεις και μπλόκα διαμαρτυρίας.

Οι ασκήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν στις οκτώ το πρωί τοπική ώρα με τη συμμετοχή 35 μαχητικών αεροπλάνων, βομβαρδιστικών, ενός επιθετικού υποβρυχίου και πλοία, μεταξύ αυτών και το σκάφος του πολεμικού ναυτικού «USS George Washington».

Νωρίτερα (αργά βράδυ της Κυριακής), πλήθος ακτιβιστών είχε πραγματοποιήσει μπλόκα και ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω απ' το στρατόπεδο Γιουδαλούπε (κοντά στο στρατόπεδο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «Γκαρσία»). Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες της φρουράς του στρατοπέδου επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών εκτοξεύοντας κατά του πλήθους σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα. Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης, τραυματίστηκε μία γυναίκα διαδηλώτρια και συνελήφθησαν άλλες πέντε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ