Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γενικευμένη κατακραυγή από εργαζόμενους και φορείς

Τις αντιδράσεις τους μετέφερε στη Βουλή η Δ. Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, με την ομιλία της στην αρμόδια Επιτροπή

Η κατακραυγή γι' αυτό το νομοσχέδιο είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και στις ομιλίες στις συγκεντρώσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, υπήρχαν αναφορές και γι' αυτό το νομοσχέδιο - τερατούργημα, δεμένο με όλη την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, ενάντια σε βασικές ανθρώπινες ανάγκες του λαού.

Στην ανάγκη να έχει δηλαδή προστασία και ασφάλεια με δημόσια σύγχρονη Υγεία, ασφάλεια στις μεταφορές με πλοία, τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία, φτηνό, ποιοτικό και σε επάρκεια νερό, κ.ο.κ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιοδείες που έκαναν οι κομμουνιστές βουλευτές αυτές τις μέρες σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης των περιοχών τους, υπάρχει μεγάλη κατακραυγή από τους εργαζόμενους και με ένα στόμα λένε: Αυτό που σήμερα προωθείτε με αυτό το τερατούργημα για το νερό είναι τα «καλά» του ΟΣΕ που οδήγησε στην πολύνεκρη τραγωδία και είναι τα «καλά» της Ενέργειας που οδήγησε στην ενεργειακή ακρίβεια για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα τεράστια κέρδη για το καρτέλ των ενεργειακών επιχειρήσεων και τα κομμένα ρολόγια για τη φτωχολογιά.

Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν ομόφωνα οι περισσότεροι φορείς στα υπομνήματά τους καταγγέλλουν τη διαδικασία - παρωδία. Δεν ρωτήθηκαν, αν και τους αφορά, αλλά δεν υπήρχε χρόνος ούτε για διαβούλευση, αφού ο χρόνος ήταν μηδέν και γι' αυτό ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, και βέβαια επιβεβαίωναν ότι προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο νερό.

Ακόμα και αυτοί που καλούνται να υλοποιήσουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Καταγγέλλουν τη διαδικασία ότι δεν ρωτήθηκαν ποτέ και το καταδικάζουν, γιατί δεν φτάνουν ούτε για τις σημερινές αρμοδιότητες που έχουν σήμερα, πόσο στα νέα αντικείμενα νερού και απορριμμάτων, που θα έχουν με βάση αυτό το νομοσχέδιο.

Ωστόσο όλη αυτή η διαδικασία που ακολουθήσατε, δηλαδή να μη γίνει καμία συζήτηση πριν φτάσει στη Βουλή, δείχνει την ενοχή σας σε αυτό το τερατούργημα. Και δεν είναι θέμα ανικανότητας, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκαλύψει ότι έχετε την ίδια στρατηγική στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, που εκπορεύεται από τη συμφωνία σας στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους διάφορους κανονισμούς που έχει, για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις υλοποιείτε ως κυβερνήσεις, είναι οι δεσμεύσεις σας.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι ξεδιάντροπα στηρίζετε τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για το κέρδος τους, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φθηνό, ποιοτικό και σε επάρκεια νερό, όπως και σε φθηνή Ενέργεια με τη χρήση εγχώριων πηγών κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ