Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Περί «αντισυστημικής» ψήφου...

Eurokinissi

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ είναι σε εξέλιξη οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων της νεολαίας, των εργατικών συνδικάτων κ.ά., τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενημερωτικά μέσα εκτιμούσαν, όσον αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού, πως «επαναφέροντας τη θεωρία της "διαχρονικής ευθύνης", που στην πράξη σημαίνει ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα,ο πρωθυπουργός ευνοεί την αντισυστημική και ακροδεξιά ψήφο, όπως και την αποχή,σε μια εμφανή προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ και τουΑλέξη Τσίπρα» (τα bold είναι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος).

Το παραπάνω γράφτηκε το Σάββατο 5 Μάρτη. Αν είχε γραφτεί μόνο τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ...μια στιγμή παραφροσύνης. Ωστόσο, έως σήμερα τα «προοδευτικά» ΜΜΕ συνεχίζουν με γκάζι στην ίδια γραμμή, συνεπικουρούμενα βεβαίως από τα «συντηρητικά» ΜΜΕ.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών επιτελείων να κολλήσουν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας τη ρετσινιά της «τυφλής οργής και αγανάκτησης», αγνοώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των κινητοποιήσεων, όπως ότι τις διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συντονιστικά, σύλλογοι γονέων και άλλοι μαζικοί φορείς, αγνοώντας επίσης τα συνθήματα που επικρατούν σε αυτό το αγωνιστικό ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, παρακολουθήσαμε πρόσφατα την παρουσίαση της δημοσκόπησης της MRB για τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, η εταιρεία απηύθυνε προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του μορφώματος Κασιδιάρη το ερώτημα «Εναλλακτική επιλογή κόμματος όσων δήλωσαν πρόθεση ψήφο στο κόμμα Ελληνες», σε περίπτωση που ο Αρειος Πάγος αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη.

Οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του ναζιστικού μορφώματος απάντησαν πως κατά 7,4% θα επέλεγαν το κόμμα του Βελόπουλου, το 59% δεν διευκρίνισε το τι θα επιλέξει ενώ το 6,2% - «το ενδιαφέρον» όπως το χαρακτήρισε ο δημοσκόπος - απάντησε πως θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το συγκεκριμένο στοιχείο δόθηκε και η εξής ερμηνεία κατά την παρουσίαση της έρευνας: «Πολλοί θα πίστευαν ότι επειδή η φύση του κόμματος (σ.σ. Κασιδιάρη) αυτού είναι προς τα δεξιά (!) θα γυρίσουν προς τη Νέα Δημοκρατία. Δεν γυρίζουν όμως στη ΝΔ. Πιο πολλοί πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό οφείλεται στο ότι η ψήφος προς το κόμμα του κυρίου Κασιδιάρη είναι βαριά αντισυστημική και ανάμεσα στα δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν είναι η πιο αντισυστημική επιλογή».

Προσπερνάμε τις ευγένειες προς το κόμμα του «κυρίου» ναζιστή κατάδικου, όπως και τον προσδιορισμό του ως «προς τα δεξιά». Στην ανάλυση του «ειδικού» εμφανίζεται - συμπτωματικά - η ψήφος στο φασιστικό κόμμα ως «αντισυστημική» και μάλιστα «βαριά». Για να δέσει το γλυκό, ήρθε την Πέμπτη ο ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντας την ίδια δημοσκόπηση, να χαρακτηρίσει - όλως τυχαίως - επίσης «αντισυστημική» την ψήφο στο ναζιστικό μόρφωμα. Μάλιστα...

Εχουμε και λέμε:

1. Είναι προκλητικό, επικίνδυνο και ανιστόρητο η ψήφος στην ακροδεξιά και στο κόμμα του ναζί κατάδικου Κασιδιάρη να βαφτίζεται «αντισυστημική ψήφος». Αυτές οι «ερμηνείες» λειτουργούν ως «χορηγός επικοινωνίας» για την ακροδεξιά και τον φασισμό, αφού τους χαρίζει τον χαρακτηρισμό «αντισυστημικές δυνάμεις», τη στιγμή που αυτές οι δυνάμεις είναι βαθύτατα συστημικές, με ισχυρούς δεσμούς με το μεγάλο κεφάλαιο, το κράτος και το αστικό πολιτικό σύστημα. Εκτός αν διά της προβολής ...αβαντάρουν, προετοιμάζοντας μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία, η οποία τους προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνει ανεκτή. Δεν μας προκαλεί τίποτα έκπληξη. Πολλές φορές στην παλιότερη και την πιο πρόσφατη Ιστορία έχουμε δει πως τόσο η «δεξιά» όσο και η σοσιαλδημοκρατία λειτουργούν συμπληρωματικά ως χορηγοί της ακροδεξιάς και του φασισμού, άλλοτε υιοθετώντας την ατζέντα τέτοιων αντιδραστικών δυνάμεων, άλλοτε προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Φρένο και εμπόδιο στην ενίσχυση τέτοιων συστημικών μέχρι το μεδούλι δυνάμεων είναι η ένταση της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

2. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών του επιτελείων είναι σχεδόν ...«μαγική». Καταφέρνουν να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ως «συστημική δύναμη», που δεν έχει να λαμβάνει από την «αντισυστημική ψήφο», αλλά καταφέρνουν να του δώσουν και τις απαραίτητες πινελιές «αντισυστημισμού» (μαζί και με λίγες ψήφους) στο όνομα του ότι θα τον επέλεγαν ορισμένοι που εν δυνάμει αποτελούν ψηφοφόροι του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη!

3. Ψήφος ενάντια στο σύστημα είναι η ψήφος απόρριψης των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, είναι η ψήφος απόρριψης του συστήματος του κέρδους, είναι η ψήφος απόρριψης της ακροδεξιάς και των ναζί, των μαντρόσκυλων του συστήματος. Είναι η ψήφος ενίσχυσης του ΚΚΕ. Η αντιπαράθεση με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σήμερα περνάει μέσα από τη συμμετοχή στον αγώνα μαζί τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συντονιστικά, τη συμπόρευση με τους κομμουνιστές σε κάθε μάχη, γιατί βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, γιατί πρωτοστατούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και στην οργάνωση της πάλης, πριν, τώρα και στο μέλλον.

(Αναδημοσιεύεται από το πόρταλ «902.gr»)


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org