Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μεγάλη έκθεση για τον κομμουνιστή καλλιτέχνη Δημ. Γιολδάση

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. τα εγκαίνια

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του κομμουνιστή εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Γιολδάση (6-2-1993), η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ έχει ανακηρύξει το 2023 έτος Γιολδάση για να τιμήσει τη διαχρονική προσφορά του.

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει έκθεση έργων του, σκίτσων, φωτογραφικού υλικού και προσωπικών αντικειμένων στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας από το Σάββατο 11 Φλεβάρη μέχρι την Τετάρτη 22 Φλεβάρη και σε ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης (Δευτέρα - Παρασκευή 08.00 - 14.00).

Το σύνολο σχεδόν των έργων που εκτίθενται προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές Καρδιτσιωτών που ευγενικά παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης.

Το φωτογραφικό υλικό είναι μέρος ενός τεράστιου όγκου φωτογραφιών ποικίλης θεματολογίας από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε μεγάλο πάθος με τη φωτογραφία και τα έργα του τα αποτύπωνε πρώτα στο φιλμ. Φωτογράφιζε αστικά και αγροτικά τοπία, πρόσωπα, δραστηριότητες. Στη συνέχεια σχεδίαζε αντίστοιχα σκίτσα. Στην έκθεση εκτίθεται ένας μικρός αντιπροσωπευτικός αριθμός τους.

Σε ξεχωριστό σημείο εκτίθενται ένα αξιόλογο αρχειακό υλικό, βραβεία, υλικά που τεκμηριώνουν την καλλιτεχνική του διαδρομή καθώς και προσωπικά του είδη (φωτογραφικές μηχανές, φωτόμετρο κ.λπ.).

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. θα μιλήσει η εικαστικός Εύα Μελά, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν ορισμένες παρεμβάσεις και θα υπάρξει μουσική παρέμβαση από την Γιώτα Καραγιάννη, καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας.

Στην έκθεση μπορούν να γίνουν ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων κατόπιν επικοινωνίας με τα τηλέφωνα 2441.076.080 και 2441.079.937.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ