Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει ενορχηστρωμένη προβοκάτσια από το κυβερνών κόμμα

Από συγκέντρωση του ΚΚ Βενεζουέλας
Από συγκέντρωση του ΚΚ Βενεζουέλας
Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) και οι περιφερειακές οργανώσεις του Κόμματος καταγγέλλουν την ενορχηστρωμένη επίθεση που έστησε το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV), με αφορμή τις πρόσφατες επετειακές εκδηλώσεις για την 4η Φλεβάρη, επιχειρώντας να παρουσιάσει μια ψευδή στήριξη των κομμουνιστών στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της ΚΕ του PCV η Νεϊρλάι Αντράντε, διευθύντρια της εφημερίδας του κόμματος, «Τριμπούνα Ποπουλάρ», «το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις εκδηλώσεις φόρου τιμής για την πολιτικοστρατιωτική εξέγερση με επικεφαλής τον Ούγκο Τσάβες στις 4 Φεβρουαρίου 1992, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια νέα, θλιβερή φάση των επιθέσεών της εναντίον της ηγεσίας του PCV. Υπό το πρίσμα του ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την εσωτερική ενότητα της οργάνωσής μας, την πολιτική και ιδεολογική μας ενότητα, βρήκαν την επαίσχυντη ανάγκη να μεταμφιέσουν μια ομάδα ατόμων με ρούχα που προσομοίωναν τα σύμβολα του ένδοξου PCV και να τους παρουσιάσουν στην κυβερνητική πορεία»...

Και πρόσθεσε: «Ο λαός της Βενεζουέλας ξέρει σε ποια πλευρά βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα: Είναι στο πλευρό των αγώνων των δασκάλων που σήμερα κινητοποιούνται, είναι με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, των οποίων το εισόδημα έχει κονιορτοποιηθεί από μια οπισθοδρομική οικονομική πολιτική, δεν υποστηρίζει το πακέτο οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση Μαδούρο για να μεταφέρει το βάρος της κρίσης και των ιμπεριαλιστικών κυρώσεων στους ώμους του λαού και της εργατικής τάξης».

Απευθυνόμενη στην ηγεσία του PSUV, η εκπρόσωπος του PCV ξεκαθάρισε: «Αυτοί οι ελιγμοί, που περιλαμβάνουν από αποκλεισμούς σε Μέσα Ενημέρωσης και επιθέσεις που σήμερα γίνονται με ψεύτικες σημαίες, σας φέρνουν όλο και πιο κοντά στις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας της χώρας μας. Σας προτρέπουμε αυτή η επιθετική πολιτική κατά των μελών και της ηγεσίας του ΚΚ Βενεζουέλας να σταματήσει άμεσα».

Ανέφερε επίσης ότι οι κομμουνιστές πρόσφατα πραγματοποίησαν το 16ο Συνέδριό τους και «από τις οργανώσεις μας, τις τοπικές και περιφερειακές επιτροπές μας, μέχρι την ανώτατη ηγεσία μας, επικυρώσαμε την πολιτική αντιμετώπισης των ταξικών μας εχθρών και αποστασιοποίησης από αυτούς που σκοπεύουν να πουλήσουν ή να υπονομεύσουν τις ιστορικές κατακτήσεις του λαού της Βενεζουέλας».

Περαιτέρω, κατήγγειλε τις διώξεις αλλά και τις δολοφονίες αγωνιστών συνδικαλιστών, όπως και τον λεγόμενο τριμερή διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση, στους εργοδότες και στα συμβιβασμένα συνδικάτα, ο οποίος γίνεται σε προστατευμένο χώρο στο νησί Μαργαρίτα, μακριά από την εργατική τάξη.

Τέλος, σε ανακοινώσεις τους μια σειρά Οργανώσεις Περιοχής του PCV υπογραμμίζουν ότι οι προβοκάτσιες του κυβερνώντος κόμματος δεν πρόκειται να πλήξουν την ενότητα των γραμμών του, δεν πρόκειται να περάσουν σχέδια επέμβασης στο εσωτερικό και αλλαγής ηγεσίας. Ιδιαίτερα το ζήτημα των επεμβάσεων μέσω δικαστικών αποφάσεων για την αλλαγή ηγεσιών κομμάτων είναι μια τακτική που χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν από το κόμμα του Μαδούρο, ενάντια σε κόμματα όπως το «Patria Para Todos» και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ