Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Και κατά του φασισμού και υπέρ της μήτρας που τον γεννάει

Κατά το «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», ανάλογα με τη συγκυρία και τις σκοπιμότητες συγκάλυψης της στρατηγικής σύμπλευσης με την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε χτες στο βήμα της Βουλής σαν ...υπερασπιστής του ΕΑΜ αλλά και τιμητής των αγώνων του λαού κατά του φασισμού!

Ολα αυτά κατά τη συζήτηση της τροπολογίας της κυβέρνησης που εισάγει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, στο όνομα της παρεμπόδισης της συμμετοχής παραφυάδων της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, παράλληλα όμως εισάγοντας επικίνδυνες γενικεύσεις και αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για να βρει στέγη η απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων», η εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ και με βάση την οποία διώκονται Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλη την Ευρώπη.

Ακριβώς σε αυτό το φόντο, με δεδομένη την πλήρη στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, για τις οποίες ούτε λέξη κριτικής δεν έχει αρθρώσει, μόνο ως υποκρισία μπορούν να εκληφθούν η αγωνία που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Αλ. Τσίπρας για τη «βεβήλωση της ιστορικής μνήμης απέναντι στο ναζιστικό έρεβος» και η διαπίστωσή του ότι «αν υπάρχει ένας εγγυητής, είναι η καθημερινή δράση και η συνείδηση κάθε δημοκράτη πολίτη, διότι μέσα από αγώνες θα νικήσουμε τον φασισμό»! Είναι άλλωστε αυτός που συγκυβέρνησε με ένα κόμμα τέτοιου φυράματος και αυτός που ως πρωθυπουργός της χώρας, ανήμερα της εμβληματικής για τους λαούς 9ης Μάη, στο Σιμπίου της Ρουμανίας συνυπέγραφε το 2019 τη Διακήρυξη της ΕΕ - μνημείο πρωτόγονου αντικομμουνισμού. Μια διακήρυξη που δικαίωνε την κορωνίδα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας του 20ού αιώνα, υιοθετώντας αυτούσια τα αντικομμουνιστικά επιχειρήματα του μακαρθισμού, του Τρούμαν και του Τσόρτσιλ, των στρατοδικείων που έστειλαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα αντιφασίστες και στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αυτό που επιδιώκει είναι «να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών», ότι «ψαρεύει σε θολά νερά κίβδηλου πατριωτισμού» κ.λπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη δική του τροπολογία, η οποία είναι εξίσου επικίνδυνη με την κυβερνητική. Οπως την παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπει να στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές τα κόμματα που η δράση τους παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, ή που στελέχη τους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση με βάση τα άρθρα 187 και 187α του Ποινικού Κώδικα: Τον περιβόητο «τρομονόμο», που στην ευρωπαϊκή του εκδοχή, στην ΕΕ, έχει αξιοποιηθεί για την απαγόρευση και τη δίωξη Κομμουνιστικών Κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ