Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Καλώς τους «προικοθήρες» του ΣΥΡΙΖΑ

Αρθρο πολεμικής κατά του ΚΚΕ δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Κοσμοδρόμιο», με αντικείμενο την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν απ' αυτό η ίδια ιστοσελίδα έχει ανάρτηση με τίτλο «Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ερχόμαστε για να χτίσουμε», δημοσιεύοντας ένα «αβανταδόρικο» ρεπορτάζ από την παρέμβαση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

Το «Κοσμοδρόμιο» ενοχλήθηκε από τη στάση του ΚΚΕ, που εσκεμμένα και διαστρεβλωτικά τη χαρακτηρίζει «σύγχυση στα δύσκολα», καταλογίζοντας στο ΚΚΕ ότι καλεί σε «ουδετερότητα» στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλήθεια, πού τη βρήκε ο συγγραφέας του άρθρου αυτήν την έκκληση; Το ΚΚΕ ποτέ και πουθενά δεν κάλεσε σε «ουδετερότητα», πάντα τοποθετούνταν ενάντια σε κάθε αστική τάξη και σε κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό που αιματοκυλούν τους λαούς για συμφέροντα ξένα προς τα λαϊκά, για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και το κεφάλαιο.

Το «Κοσμοδρόμιο» ασχολείται με το ΚΚΕ και του ασκεί πολεμική δήθεν από θέσεις «υπεράσπισης» της Ρωσίας, αλλά όλως τυχαίως δεν έπεσε στην αντίληψή του η ΝΑΤΟική «αριστερά», την οποία υπερπροβάλλει θετικά, αγνοώντας ότι είναι η ίδια «αριστερά» που ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο την παραπέρα στρατιωτική στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, ότι είναι η ίδια που στρογγυλοκάθισε στα βουλευτικά έδρανα για να παρακολουθήσει τον Ζελένσκι με τον ναζί του Αζόφ, ότι είναι αυτή που «όργωσε το έδαφος» για να μετατραπεί η χώρα σε μια γιγαντιαία αμερικανοΝΑΤΟική σφηκοφωλιά, που ψήφισε την παραπέρα ενίσχυση και διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Σε όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ ήταν στην αντίπερα όχθη, αλλά αυτό, περιέργως, μένει εκτός της εμβέλειας της προσοχής του «Κοσμοδρομίου».

Προβληματικά, λοιπόν, τα «ραντάρ» του «Κοσμοδρομίου». Αλήθεια, γιατί; Και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου; Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η επιλεκτική πολεμική κατά του ΚΚΕ, και μάλιστα με όρους διαστρέβλωσης των θέσεών του, άρα συκοφαντίας, αποσκοπεί στην ανακοπή της δυναμικής που μπορεί να πετύχει το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, και είναι η «προίκα» του «Κοσμοδρομίου» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως όμως λέει και ο ρωσικός λαός, «ας μη βιάζονται να μοιράσουν το τομάρι της αρκούδας που ακόμα δεν έχουν σκοτώσει».


Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ