Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«ΤΖΑΝΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Οι εργαζόμενοι πέτυχαν να ανασταλεί το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

Κινητοποίηση στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοί του, απαιτώντας να μην κλείσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική, όπως αποφάσισε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Πρόκειται για το μοναδικό παιδοψυχιατρικό τμήμα για τις ηλικίες έως 14 ετών των περιοχών της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και όλου του Αιγαίου.

Κάτω από την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια πρώτη νίκη, με την προφορική ανακοίνωση της διοίκησης για προσωρινή αναστολή της απόφασης κλεισίματος.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, καθώς οι ανάγκες του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού και των οικογενειών τους απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Στο πλευρό τους βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια εκ νέου στη Β' Πειραιά. Το ΚΚΕ άλλωστε είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία αναδείκνυε τις ανάγκες του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού και των οικογενειών τους, να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου. Επίσης να αναπτυχθεί και να στελεχωθεί αντίστοιχη Κλινική στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα». Οπως και να αναπτυχθούν και να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο υγειονομικό και άλλο προσωπικό τα δημόσια κέντρα Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της ΠΦΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ