Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Ιατρικής, ΒΕΤ, ΠΤΔΕ, Γεωπονίας και Πληροφορικής ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας στις καθηγητικές σχολές.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδίκησαν δέσμευση της πρυτανικής αρχής ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ότι οι πραγματικοί εκπρόσωποι που εξέλεξαν οι φοιτητές μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων και τις φοιτητικές εκλογές θα γίνονται δεκτοί στις συνελεύσεις καθηγητών και στα υπόλοιπα όργανα.

Η αντιπρύτανης τους ενημέρωσε ότι θα γίνουν συστάσεις στα Τμήματα να δέχονται εκπροσώπους, χωρίς να διευκρινίζει το πώς αυτοί θα εκλέγονται, και ότι «νόμιμοι εκπρόσωποι» θα είναι αυτοί που θα προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Δήλωσε επίσης ότι η Πρυτανεία είναι «αναγκασμένη» να προκηρύξει τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σημείωσαν ότι στα Ιδρύματα όπου προκηρύχθηκαν ήδη οι ηλεκτρονικές εκλογές, οι φοιτητές τούς γύρισαν την πλάτη και τις ακύρωσαν ή αλλού είχαν συμμετοχή μόλις 5% και ότι αφενός είναι διαβλητές, αφετέρου τα συμβούλια των φοιτητών που προκύπτουν από αυτές δεν λογοδοτούν πουθενά καθώς θα εκλέγονται προσωπικά χωρίς να δεσμεύονται από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων.

Για την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας στις καθηγητικές σχολές η αντιπρύτανης τους ενημέρωσε ότι συνολικά οι αντιπρυτάνεις ακαδημαϊκών θεμάτων προκρίνουν λύσεις ώστε η διδακτική επάρκεια, με νέα προγράμματα σπουδών και μαθήματα επιλογής, να κατοχυρώνεται δωρεάν μέσα στο πτυχίο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ανέφεραν ότι έχουν δώσει μάχη για τη μη απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο και δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω στη διεκδίκηση πτυχίων με αξία!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ