Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αποφάσεις και...

«Για μας η αποφασιστική προώθηση της πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ και η αμυντική και στρατιωτική χειραφέτησή της από τις ΗΠΑ αποτελούν δύο μεγάλους στόχους και ταυτόχρονα προϋποθέσεις για να παίξει η Ευρώπη έναν αυτόνομο ρόλο στον σύγχρονο κόσμο και για να τροποποιηθούν οι σημερινοί όροι μονοκρατορίας των ΗΠΑ.

Ενας τέτοιος ρόλος, όμως, θα αποκτήσει πραγματική σημασία εφόσον εξ αρχής συνδεθεί με την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου και αμφισβητήσει την παγκόσμια επιβολή του νεοφιλελευθερισμού».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Και το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο για τους εξής λόγους: Πρώτον, γιατί αποτελεί μια χαρακτηριστική απόδειξη των αυταπατών που καλλιεργεί η ηγεσία του ΣΥΝ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει τους εργαζόμενους σε ρόλο υπηρέτη των ευρωπαϊκών πολυεθνικών στους ανταγωνισμούς τους με το αμερικανικό μεγάλο κεφάλαιο. Κι αυτό, έναντι της «υπεράσπισης του ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου» (αλήθεια, ποιο είναι αυτό;) και μιας «αμφισβήτησης» του νεοφιλελευθερισμού... Και δεύτερον, γιατί εξηγούν το «παρών» της ηγεσίας του ΣΥΝ, στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της Συνθήκης της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ