Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις στη μνήμη του

Σειρά εκδηλώσεων, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Νίκο Μπελογιάννη, το Δημήτρη Μπάτση, το Νίκο Καλούμενο και τον Ηλία Αργυριάδη, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στις 30 Μάρτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία των τεσσάρων κομμουνιστών, η ΚΟΘ του ΚΚΕ επιχειρεί να αναδείξει τη θυσία των συντρόφων, την πίστη στην υπεράσπιση της πατρίδας από τις ξένες επεμβάσεις και το ξένο κεφάλαιο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο Χ. Κόφφας, γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης η Μ. Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «από το Ξένο Κεφάλαιο του Ν. Μπελογιάννη στη Συνωμοτική Παγκοσμιοποίηση». Ο Φ. Γκικόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ για τον «στρατευμένο διανοούμενο Νίκο Μπελογιάννη». Και ο Β. Παπαγεωργίου, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ για τα «στρατηγικά υλικά του ελληνικού υπεδάφους: ελπίδα και απειλή για την πατρίδα μας (από τον Δ. Μπάτση στις γκρίζες ζώνες)».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Ανθή Τατσιούλη και τη Σοφία Ζουμή. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Στην Κοκκινιά

Η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς Κορυδαλλού του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, το Σάββατο 30 του Μάρτη. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στις 5 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Γ' Νεκροταφείο και στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει η εκδήλωση που θα «φιλοξενηθεί» στην Ενωση Σμυρναίων, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας στη Νίκαια.

Στην Αμαλιάδα

- Η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς καλεί σε πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 31 του Μάρτη στις 7 μ.μ. στην Αμαλιάδα (κεντρική πλατεία) όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κόρινθο

- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί την Τετάρτη 27 του Μάρτη στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «ΛΑΪΣ» στην Κόρινθο. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ η ιστορική αναδρομή θα γίνει από τον ιστορικό Βασίλη Λάζαρη.

Επίσης:

- Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί το Σάββατο 30 του Μάρτη στο «Europa Center» στις 7.30 μ.μ.

- Η ΝΕ Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Κυριακή 7 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ