Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρεώνονται σοβαρότατες ευθύνες

Την εξαίρεση μιας σειράς επαγγελματικών κλάδων και ειδικά των δημοσιογράφων από την τωρινή φάση της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής επίθεσης σχολιάζαμε το περασμένο Σάββατο και σημειώναμε, ιδιαίτερα, την επίμονη σιωπή των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών οργανώσεων - πολύ περισσότερο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Υπογραμμίζαμε, επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πως η εξαίρεση αυτή είναι προσωρινή, γίνεται για λόγους τακτικής και μόνο και θέλει να διευκολύνει τα διασπαστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Τα υπενθυμίζουμε όλ' αυτά, και γιατί συνεχίζεται η περίεργη αυτή σιωπή από τα ΔΣ των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και γιατί η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία κηρύσσεται παράνομη η επιβολή εισφοράς υπέρ του Ταμείου Νομικών και του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων, αποτελεί - έτσι ή αλλιώς - ένα ακόμη καμπανάκι κινδύνου, για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ανάλογους πόρους. Επομένως και γι' αυτά των δημοσιογράφων.

Ας καταλάβουν, λοιπόν, οι δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, ότι οι καιροί δεν περιμένουν και χρεώνονται σοβαρότατες ευθύνες, έστω και κάνοντας πως δε βλέπουν το πρόβλημα και την προετοιμαζόμενη επίθεση της κυβέρνησης στα δημοσιογραφικά ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ