Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η μεγάλη πρόκληση

Κράβαρικ και Γκόμεζ θέλουν τον τίτλο ο καθένας για την ομάδα του

Sportidea

Κράβαρικ και Γκόμεζ θέλουν τον τίτλο ο καθένας για την ομάδα του
Ιστορικές ...στιγμές θα ζήσουν σήμερα και αύριο οι παίχτες και οι προπονητές των δύο εκπροσώπων της χώρας μας στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, Ολυμπιακού και Ηρακλή. Σήμερα η διοργάνωση ανοίγει τις «πύλες» της στο Οπολε της Πολωνίας, για να υποδεχτεί τους τέσσερις «μονομάχους» των ημιτελικών. Η Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά εκπροσωπείται στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με δύο συλλόγους, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη την αγωνία και το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.

Στόχος του έμπειρου, αλλά χωρίς την παρουσία φίλων του στο... πλευρό του, Ολυμπιακού, είναι να κατακτήσει την κορυφή του «Εβερεστ», όπως χαρακτήρισε ο τεχνικός της ομάδας Ντανιέλε Ρίτσι την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για την Πολωνία. Ομως για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό και έπειτα να διεκδικήσει την «κούπα», πρέπει πρώτα να βγάλει εις πέρας την πρώτη δύσκολη αποστολή του που είναι η κόντρα στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό με την «οικοδέσποινα» Μοστοστάλ (21.00). Ολοι στο στρατόπεδο της ομάδας του Πειραιά αισιοδοξούν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη έναντι των Πολωνών, τους οποίους άλλωστε γνωρίζουν καλά από τη φάση των ομίλων.

Στο μεταξύ, η αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να συνοδεύσει την πρώτη του παρουσία στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ με κάποια διάκριση, είναι διάχυτη στους κόλπους του Ηρακλή. Παρ' όλο που ο «γηραιός» έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αφού σήμερα κοντράρεται με την πανίσχυρη και πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Ματσεράτα (18.00), άπαντες στο στρατόπεδό του πιστεύουν ότι το πάθος και η δύναμη που είναι διατεθειμένοι να δείξουν, αλλά και οι κόποι όλης της χρονιάς τελικά θα αποφέρουν... καρπούς.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί ημιτελικοί αγώνες και ο αυριανός μικρός τελικός (16.00) θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΤ 3 και τον ΑΛΦΑ «ΣΠΟΡ 1», ενώ ο αυριανός μεγάλος τελικός (19.00), από την ΕΤ 3 και τον ΑΛΦΑ «ΣΠΟΡ 2».

  • Συνεχίζονται σήμερα τα πλέι οφ και αύριο τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, με τη διεξαγωγή των εξής αναμετρήσεων: Πλέι οφ: ΖΑΟΝ- Βριλήσσια (18.00, θέσεις 4-5), Παναθηναϊκός - Αίαντας Ευόσμου (15.00, θέσεις 3-6), πλέι άουτ: Βύρωνας/Αγ. Σώστης- Ηρακλής (12.00, Θέσεις 10-11).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ