Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στήνουν μπλόκα και κλιμακώνουν την πάλη για την επιβίωσή τους

Μαζικό μπλόκο στήθηκε έξω από την Καρδίτσα, κόντρα στην κρατική καταστολή της κυβέρνησης

Από τα γκλομπ δεν γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ.Λαμπρούλης!

Αστυνομικό «μπλόκο»...

INTIME NEWS

Αστυνομικό «μπλόκο»...
Με το στήσιμο μπλόκων και τις συντονισμένες πολύμορφες δράσεις να πληθαίνουν, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν την πάλη τους και εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγώνα τους, χαρακτηρίζοντάς τον «εθιμικό», όπως και η επιχείρηση παραπλάνησής τους, με ανακοίνωση μέτρων που τάχα «ικανοποιούν» τα αιτήματα και επιλύουν τα μεγάλα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, πέφτουν στο κενό.

Οπως πέφτει στο κενό και η επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στρατοπεδεύσει χτες από νωρίς το πρωί στον κόμβο του Ε65, αποκλείοντας για ώρες την είσοδο στην πόλη της Καρδίτσας, στο σημείο που είχαν ανακοινώσει οι αγρότες ότι θα στήσουν το μπλόκο τους.

Οι αγρότες καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να παρατάξει τις κλούβες των ΜΑΤ απέναντί τους, τονίζοντας ότι ο πραγματικός φόβος της είναι να μη φουντώσουν κι άλλο οι κινητοποιήσεις τους, γι' αυτό και προσπαθεί να τις καταστείλει. Τονίζουν δε ότι όπως και με τα «αγροτοδικεία» των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση για την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Τα τρακτέρ στους δρόμους

INTIME NEWS

Τα τρακτέρ στους δρόμους
Κόντρα λοιπόν στην καταστολή, με αποφασιστικότητα συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, διατρανώνοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν, να ζουν από τα χωράφια τους, κόντρα στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Στις άμεσες διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Διεκδικούν ακόμα προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα, έχοντας ανάψει από το πρωί τις μηχανές των τρακτέρ που είχαν παραταχθεί τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες των χωριών, οι αγρότες συναντήθηκαν και σχηματίζοντας κομβόι με τα τρακτέρ έφτασαν στον κόμβο του Δέλτα, κάτω από τον Ε65, με σκοπό να παραταχθούν πάνω στο οδόστρωμα και να στήσουν μπλόκο. Εκεί βρέθηκαν μαζί τους και συνάδελφοί τους από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.


INTIME NEWS

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχείρησε να απαντήσει στην αγωνιστική αποφασιστικότητα των αγροτών με την τρομοκρατία. Ετσι, έστησε αστυνομικό μπλόκο με κλούβες και ΜΑΤ, για να εμποδίσει τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον Ε65, όπως είχαν αποφασίσει την Παρασκευή στη διάρκεια της πανθεσσαλικής συνέλευσης που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά όταν οι αγρότες προσπάθησαν να ανέβουν πεζή στον Ε65 χρησιμοποίησε σε βάρος τους χημικά και γκλομπς.

Μάλιστα, από τα γκλομπς της αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που βρισκόταν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών!

Ο «τσαμπουκάς» της κυβέρνησης δεν «πέρασε», καθώς οι αγρότες με την επιμονή τους προσπέρασαν με τα πόδια το μπλόκο της αστυνομίας και ανέβηκαν πάνω στον Ε65, για να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Μπλόκο - σπίθα για να ανάψει η φωτιά σε όλη τη χώρα!

Σε αυτήν, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από Καρδίτσα και Τρίκαλα με τα τρακτέρ, αλλά και τους αγρότες από Λάρισα και Μαγνησία, καθώς και τις αντιπροσωπείες των εργατικών σωματείων και των φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό τους στη χτεσινή κινητοποίηση.

...και χημικά απέναντι στους αγρότες

INTIME NEWS

...και χημικά απέναντι στους αγρότες
Στη συνέχεια κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση, που εδώ και μια βδομάδα, που έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, αρνείται να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, εκτοξεύοντας συκοφαντίες αλλά και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό, όπως φάνηκε και στη χτεσινή κινητοποίηση. Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι η πρώτη φορά μετά το 1978 που πέφτουν χημικά εις βάρος μας, εδώ στην Καρδίτσα».

Παρουσίασε επίσης συνοπτικά το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα, με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα. «Τα προβλήματα μας φέρνουν εδώ να παλέψουμε για την επιβίωση, για ζωή με αξιοπρέπεια. Θέλουμε τούτο το μπλόκο ν' αποτελέσει τη σπίθα για ν' ανάψει αγωνιστική φωτιά σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες το μπλόκο θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό με τον ερχομό κι άλλων τρακτέρ και αγροτών.

Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό και ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας - Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας - Καρδίτσας. Παράλληλα κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες Γενικές Συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org