Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Οι μουσικές του είχαν αντίκρισμα στον άνθρωπο

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι γύριζα στο φοιτητικό δωμάτιο όπου έμενα, πήγα να ανοίξω την πόρτα και σκάλωνε. Κοίταξα από κάτω και βρήκα ένα τηλεγράφημα. Το ανοίγω και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ελεγε: «Θανάση, μου άρεσαν τα στιχάκια σου και θέλω να συνεργαστούμε. Μάνος Λοΐζος».

Μετά τη γνωριμία μας μπορώ να πω ότι ίσως αναθάρρησα λίγο όσον αφορά τη σχέση μου με τη δημιουργία. Βέβαια, όπως το λέω συχνά, αφού πήρα θάρρος από τις επαφές που είχα με τον Μάνο, είπα να του βάλω να ακούσει και κάποια δικά μου τραγούδια, όχι μόνο στίχους, αλλά και τις μουσικές που κάνω. Η αλήθεια είναι ότι με απέτρεψε... Θανάση, είσαι πολύ καλός στα στιχάκια, αλλά αγόρι μου άστο με τη μουσική, δεν το έχεις. Παρότι τον αγαπούσα και τον εκτιμούσα πάρα πολύ, προφανώς το σαράκι που είχα μέσα μου «νίκησε» και συνέχισα...

Ακόμα περισσότερο από τη συνεργασία μας με επηρέασε η προσωπικότητά του, ο χαρακτήρας του. Το βασικό στοιχείο που αναγνώρισα σε αυτόν είναι ότι τα συναισθήματα που έβγαιναν από τις μουσικές του είχαν αντίκρισμα και στον άνθρωπο. Δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα στον δημιουργό και στο έργο του. Και αυτό είναι ευεργετικό.

Η Τέχνη και ειδικά η μουσική είναι μια παρηγορητική διαδικασία και περιμένεις και από τον δημιουργό να είναι συμπονετικός, κοινωνικοποιημένος, να παλεύει στην ουσία και με τα έργα του και με τα λόγια του για μια καλύτερη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ