Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
Από κοινού διοίκηση στελεχών ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - χρυσαυγιτών!

«Καμιά ανοχή στους φασίστες και σε αυτούς που τους "ξεπλένουν"», τονίζει η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Να μη δείξουν οι εργαζόμενοι και ο λαός καμιά ανοχή στους φασίστες και σε όσους τους «ξεπλένουν», καλεί η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ με αφορμή τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και το γεγονός ότι βρέθηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και χρυσαυγίτες.

«Η κατρακύλα και ο εξευτελισμός της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου δεν έχουν σταματημό», αναφέρει, τονίζοντας:

«Αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Ηλείας την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και όταν ο δικηγόρος του Λαγού Κ. Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά όποτε βρει την ευκαιρία μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να συνδιαλέγονται και να μοιράζουν καρέκλες οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τους χρυσαυγίτες».

Παράλληλα, η ΤΕ εξηγεί: «Είδαμε να είναι υποψήφιοι και να εκλέγονται στη νέα διοίκηση με το ψηφοδέλτιο της "Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων" ο Μενέλαος Παπασωτηρίου, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας και στέλεχος σήμερα της ΝΔ, η Χρύσα Ζούπη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ Γιάννης Βένδρας και Νίκος Ορφανός, νυν και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι σήμερα ακροβατούν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Παναγιώτη Σταθά, ο οποίος στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στον δήμο Πύργου. Ταυτόχρονα, για να μη χάσουν την ψήφο, νομιμοποίησαν ως αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο και τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Πύργου με τη Χρυσή Αυγή που και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου συνεχίζει να υπερασπίζεται την εγκληματική οργάνωση και τη φασιστική ιδεολογία».

Οπως σημειώνει, πρόκειται για πρακτικές που δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», αλλά «συνέχεια της πολιτικής της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που το έχει απαξιώσει στα μάτια των εργαζομένων του νομού. Εχει να μαζέψει σε απεργιακή συγκέντρωση πάνω από 5 άτομα πολλά χρόνια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, με τις πλάτες των κομμάτων που την πολιτική τους υπερασπίζονται, να κάνουν νόθες εκλογές και να κρατάνε την καρέκλα τους».

Υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ και το πραγματικό εργατικό κίνημα έχουν διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις και σε αυτές τις πρακτικές, πρωτοστατώντας ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο, και προσθέτει: «Εχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό - λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον "κόρφο" του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Τονίζει ότι «το "ξέπλυμα" των φασιστών, που μαρτυράει και τις σάπιες ιδέες τους, θα πάρει ξανά από τον λαό περήφανη απάντηση» στέλνοντας στα σκουπίδια τα κατακάθια της κοινωνίας. Τέλος, η ΤΕ επισημαίνει: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές, στο κίνημα, στους καθημερινούς αγώνες για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org