Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε «για να κάνουμε τα σκοτάδια φως»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στην έδρα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην Πάτρα.

Στις εργασίες συμμετείχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παγώνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής, και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής την Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε, βασισμένη στην εισήγηση του Συμβουλίου Περιοχής, την εμπλούτισε σημαντικά, και οι αντιπρόσωποι έκαναν προσπάθεια να αναδείξουν πλευρές από την πείρα που έχουν αποκτήσει στους χώρους νεολαίας που παρεμβαίνουν.

Αποτυπώθηκαν οι προσπάθειες για οικοδόμηση νέων μαθητικών και φοιτητικών ΟΒ. Η προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη της ΚΝΕ, με σημαντικά αποτελέσματα, να πείσουν περισσότερους νέους να οργανωθούν στην ΚΝΕ. Ξεχώρισε στη συζήτηση η σημαντική προσπάθεια των ΟΒ πιο σχεδιασμένα και σταθερά να παρεμβαίνουν στον χώρο τους, να συζητούν τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, να ανοίγουν πιο ολοκληρωμένα τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αρκετές ομιλίες αφορούσαν την εξειδικευμένη δουλειά των φοιτητικών ΟΒ με το επιστημονικό αντικείμενο και την προσπάθεια να αναδειχθεί η πρόταση του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές δημιούργησε νέες δυνατότητες για την Περιφερειακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τη δουλειά των μελών της ΚΝΕ στους Φοιτητικούς Συλλόγους, την προσπάθεια να αναπτύσσουν πολύμορφες δράσεις, να μαζικοποιηθούν οι διαδικασίες τους. Κι επισημάνθηκε ότι αυτές οι προσπάθειες μπορούν να γενικευτούν σε περισσότερους Συλλόγους.

Εγιναν επίσης παρεμβάσεις για τη διαπάλη που διεξάγουν τα μέλη της ΚΝΕ μέσα στις σχολικές αίθουσες, με διάφορες αναχρονιστικές θεωρίες και με τον αντικομμουνισμό, που αναπαράγεται από τα ίδια τα σχολικά βιβλία και από διάφορους καθηγητές. Απασχόλησε η προσπάθεια που γίνεται στο μαθητικό κίνημα, να γίνουν τα μαθητικά συμβούλια όργανα πάλης και διεκδίκησης, να λειτουργήσουν και να μαζικοποιηθούν οι συντονιστικές επιτροπές.

Από τους χώρους δουλειάς ξεχώρισαν η παρέμβαση των μελών της ΚΝΕ και οι πρωτοβουλίες που πήραν μέσα στα σωματεία που παρεμβαίνουν, κυρίως στην Πάτρα.

Εγινε και αναφορά στην παρέμβαση της Οργάνωσης στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πάλη ενάντια στις εξαρτήσεις, στην πάλη για την κατάργηση της γυναικείας ανισοτιμίας, δεμένη με παραδείγματα από τη δράση της Οργάνωσης και επισημάνθηκαν πλευρές που πρέπει να βελτιωθούν.

Ολες οι ομιλίες είχαν αναφορά στη μάχη των επικείμενων εκλογών και στην προσπάθεια που θα κάνουν όλες οι Οργανώσεις, ώστε να δοθεί από πολύ περισσότερους νέους η ψήφος στο ΚΚΕ, δεμένη με τους στόχους ισχυροποίησης της ΚΝΕ, την προσπάθεια να φτάσουν και να πείσουν τα μέλη της ΚΝΕ πολύ περισσότερους νέους και νέες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, σε κλίμα συντροφικής κριτικής και αυτοκριτικής, εκλέχθηκαν το νέο Συμβούλιο Περιοχής και οι αντιπρόσωποι για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας επανεκλέχθηκε ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Συνδιάσκεψη έκλεισε με τη βράβευση των πρωτοπόρων Οργανώσεων στη στρατολογία. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Πάτρας, ενώ το δεύτερο, για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων χρόνων, στην Περιφερειακή Οργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ