Τετάρτη 25 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Ανάδειξη πείρας και θαρρετοί στόχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ, στις 15 Γενάρη, με τη Συνδιάσκεψή της και την εκλογή αντιπροσώπων για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησαν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας, και η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε το νέο Συμβούλιο Περιοχής και τη νέα Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής εξελέγη ο Γρηγόρης Μακρής.

Στη Συνδιάσκεψη αναδείχθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Οργάνωσης με επίκεντρο τις ΟΒ: Πώς η ΟΒ θα σχεδιάζει με κάθε μέλος της και για κάθε μέλος της, πώς θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου στον οποίο παρεμβαίνει, πώς μέσα από την εύστοχη και πολύμορφη δραστηριότητα της κάθε ΟΒ διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για διεύρυνση του περίγυρου, για νέες στρατολογίες. Ακόμη απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών όπως η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, από τους μαθητές μεταφέρθηκε σημαντική πείρα από τις κινητοποιήσεις τους στα Γιάννενα ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων τους στην πόλη, στην Κέρκυρα για να μην ξεσπιτωθούν μαθητές που μένουν σε δομές φιλοξενίας, στην Αρτα με αφορμή την όξυνση της καταστολής στις 6 Δεκέμβρη, στην Πρέβεζα για τη συμμετοχή στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία και αναδείχθηκαν συμπεράσματα σχετικά με την παρέμβαση της Οργάνωσης στα 15μελή, το σχολείο και το σύνολο της ζωής των μαθητών.

Η Συνδιάσκεψη έθεσε θαρρετούς στόχους για ισχυροποίηση των δυνάμεων της ΚΝΕ σε κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιονίου Πανεπιστημίου με βάση τις δυνατότητες που διαμόρφωσε η παρέμβαση της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις τοποθετήσεις αποτυπώθηκε πως για την Οργάνωση Περιοχής ο πήχης ανεβαίνει ιδιαίτερα για τις φοιτητικές ΟΒ μετά από την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο με 18 Φοιτητικούς Συλλόγους στο σύνολο. Απασχόλησε, επίσης, πώς μέσα από τη λειτουργία των Φοιτητικών Συλλόγων θα ανεβαίνει η συμμετοχή των φοιτητών σε όλες τις διαδικασίες τους, πώς θα συμβάλουν στην προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού.

Τους εργαζόμενους προβλημάτισε πώς θα μπορέσουν καλύτερα να παρέμβουν σε νέες συνθήκες εργασίας όπως η τηλεργασία και πώς τα μέλη της ΚΝΕ θα συμβάλουν στην προσπάθεια της Κομματικής Οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, ξεχωρίζοντας τις δυνατότητες που διαμορφώνονται από τη σημαντική συμμετοχή νέων στα ψηφοδέλτια που πρωτοστατούν οι κομμουνιστές στα σωματεία και από την ανάδειξή τους σε πρώτη δύναμη στα 5 από τα 6 Εργατικά Κέντρα της περιοχής.

Τέλος, απασχόλησε πώς καλύτερα θα αναδεικνύουν τα μέλη τις θέσεις της Οργάνωσης για ζητήματα όπως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η γυναικεία ανισοτιμία, ο αθλητισμός, τα ναρκωτικά, με βάση την πείρα που έχει συγκεντρωθεί από πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Οργάνωση το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ