Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Αναγνώσθηκε το κατηγορητήριο

Διακόπηκε για σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, φίλαθλου του Αρη, από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιείται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θσσαλονίκης. Χτες η διαδικασία ξεκίνησε με την κλήρωση των ενόρκων. Οι 12 κατηγορούμενοι, αφού αναγνώσθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος τους, αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον 19χρονο Αλκη, ενώ 4 εξ αυτών ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του. Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ανέπτυξαν τους αυτοτελείς ισχυρισμούς τους και η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για σήμερα.

Οι 12 κατηγορούνται όλοι για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κατά τη μεταγωγή των 12 κατηγορουμένων στα δικαστήρια, ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων, τους αποδοκίμασε. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν επιλέχτηκαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τη συμπλήρωση 18 μηνών προφυλάκισής τους, μιας και η δίκη αναμένεται να κρατήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημειώνουμε ότι το 18μηνο προφυλάκισης συμπληρώνεται σε έξι μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ