Πέμπτη 19 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η συζήτηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου «Studio»

«Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς. Καμία αναμονή. Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική»: Εκδήλωση - συζήτηση με τον τίτλο αυτό οργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Με όπλο την πρόσφατη πείρα από σημαντικούς εργατικούς αγώνες, το ΠΑΜΕ απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία. «Το ΠΑΜΕ επαναφέρει το θέμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τις αυξήσεις στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, στους μισθούς και στα μεροκάματα, για το ξεπάγωμα των τριετιών, για την υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων, διότι η ακρίβεια και η συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στην πίεση του εργατικού εισοδήματος απαιτούν νέες πρωτοβουλίες, πιο συντονισμένες», σημειώνει στο κάλεσμά του.

«Οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού για "αυξήσεις" 30 με 40 ευρώ στον ονομαστικό κατώτατο μισθό τον προσεχή Απρίλη, όπως και τα διάφορα "κουπόνια" που δίνουν ορισμένες επιχειρήσεις, δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα έχουμε ζήσει όλη την προηγούμενη δεκαετία και δεν εμπόδισαν τη ραγδαία μείωση όλων των μισθών, τη συνεχή υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τη μεγάλη ενίσχυση της "ευελιξίας" - μισοδουλειάς έναντι της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα», τονίζει. Ανάμεσα στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων ξεχωρίζει τα αιτήματα για την ΕΓΣΣΕ και το ξεπάγωμα των τριετιών (προϋπηρεσία).

«Η απελευθέρωση των τριετιών, δηλαδή του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων, που ίσχυε ανέκαθεν στους όρους των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων με τις εργοδοτικές Ενώσεις και καθοριζόταν στο 10% επί του κατώτατου μισθού, θα ενίσχυε κατά πολύ τον τελικό μισθό της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, δηλαδή τις πιο παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται τα τελευταία 12 χρόνια», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

«Η συμμετοχή σωματείων, συνδικαλιστών στην εκδήλωση, η πείρα και οι προτάσεις τους θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στον σχεδιασμό δράσης, στον δρόμο ενίσχυσης της οργάνωσης του αγώνα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να μη λείψει κανείς από τη συζήτηση, τον συντονισμό των σωματείων, από αυτήν τη μάχη!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στις 17 Απρίλη: «Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας»(2024-03-22 00:00:00.0)
Μισθοί στον πάτο για να θωρακίζονται τα κέρδη των ομίλων(2024-02-10 00:00:00.0)
Γενάρης(2023-12-30 00:00:00.0)
Πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων η νέα Σύμβαση(2023-06-17 00:00:00.0)
Καμία αναμονή, αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς(2023-01-07 00:00:00.0)
Καμία αναμονή, αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς(2023-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ