Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Χωρίς θέρμανση ΕΚΕΚ ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς θέρμανση λειτουργεί από τη Δευτέρα 16/1 το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για Ατομα με Αναπηρία (ΕΚΕΚ ΑμεΑ) Θεσσαλονίκης / ΔΥΠΑ που εδρεύει στη Λακκιά, λόγω εξάντλησης του πετρελαίου και της αδιαφορίας της ΔΥΠΑ να δώσει λύση στο πρόβλημα που είναι γνωστό ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτακτου Προσωπικού του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, από την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου, η επαγγελματική σχολή λειτουργούσε με ελλιπή θέρμανση, δηλαδή είχε θέρμανση μόλις μία ώρα τη μέρα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε αν και η διοίκηση της ΔΥΠΑ καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΥΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ενήμερες για το θέμα εδώ και καιρό και επικαλούνταν προσχηματικά ότι λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές των καυσίμων δεν υπήρχε δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμού.

Στον χώρο του ΕΚΕΚ φοιτούν καθημερινά περισσότερα από 150 άτομα με αναπηρία και απασχολούνται περισσότεροι από 70 - 80 εργαζόμενοι. Ο Σύλλογος Εκτακτου Προσωπικού του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης απαιτεί να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Επαγγελματικού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης σε θέρμανση ζητούν, με Αναφορά που κατέθεσαν στους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ