Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές, σήμερα στις 8.30 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις, απαιτεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς για άλλη μια φορά εμποροϋπάλληλοι σέρνονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν τις δουλειές και τους μισθούς των συναδέλφων τους. Σήμερα Πέμπτη δικάζονται 5 άτομα με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας» και της «συκοφαντικής δυσφήμησης», για την κινητοποίηση που έγινε στις 6/3/2017 έξω από κατάστημα της εταιρείας «Discount Market», στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 8.30 το πρωί, και καλεί σωματεία και φορείς με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι το βασικό αίτημα της κινητοποίησης για την οποία διώκονται οι 5 συνδικαλιστές ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Καρυπίδη» στην «Discount Market», κάτι που όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002, το οποίο προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Η εταιρεία δεν έκανε δεκτό το αίτημα, καθώς ήθελε μια επιχείρηση «λευκή» από υποχρεώσεις σε εργαζόμενους.

Σημειωτέον, εργαζόμενοι στο Εμπόριο έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα, που αγκαλιάστηκε από πλήθος εργαζομένων, κατοίκους γειτονιών, φορείς, συνδικάτα αλλά και πελάτες σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σημειώνει: «Σε μια περίοδο που η ένταση της καταστολής δυναμώνει, που η εργοδοτική βία αυξάνεται, εργαζόμενοι και συνδικάτα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να παγώσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους αγώνες στον γύψο, να μηδενίσουν τις αντιστάσεις, τους διεκδικητικούς αγώνες. Γι' αυτό και όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει από κοινού μέτρα για το χτύπημα των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε η εργοδοσία να αποκτά συνεχώς νέα όπλα καταστολής.

Για εμάς δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, ούτε διάθεση υποχώρησης!

Κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα βάλετε τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση στον γύψο! Δεν πρόκειται "να κάτσουμε στα αυγά μας", ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ