Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλος ένας σεισμός στη Λέσβο

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το πρωί στη Λέσβο, λίγο μετά τις 9.30. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 5 χλμ. ανατολικά της Μήθυμνας και είχε εστιακό βάθος 12,4 χλμ.

Οι απόψεις των σεισμολόγων διίστανται και δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν πρόκειται για μετασεισμό της δόνησης των 4,9 Ρίχτερ, την Κυριακή, με επίκεντρο τον Λεπέτυμνο. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι απαιτείται προσοχή.

Στο μεταξύ, 9 σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7/1, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, κατά την πρώτη μέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ. Οι αυτοψίες συνεχίζονταν και χτες σε κτίσματα, σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Τη λήψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας στη Λέσβο απαιτεί το ΚΚΕ με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί. Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του Κόμματος, έκανε την εξής δήλωση:

«Καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται για τέταρτη μέρα στη Λέσβο, είναι επιτακτική ανάγκη:

- Να επεκταθεί ο αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού και όχι μόνο σε αυτά της Δυτικής Λέσβου, όπως και στο Νοσοκομείο, σε δημόσια κτίρια και άλλους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

- Να οριστούν και να γίνουν γνωστοί τώρα, και όχι την τελευταία στιγμή, μεγάλοι σταθμοί συγκέντρωσης σε περίπτωση εκδήλωσης νέου μεγάλου σεισμού, καθώς και ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φιλοξενία κατοίκων των οποίων τα σπίτια κρίνονται έστω και προσωρινά μη κατοικήσιμα. Σε όλη την απαραίτητη μέριμνα συμπεριλαμβάνεται η έγκαιρη και σαφής ενημέρωση του λαού του νησιού, με πρώτη την ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους στη Λέσβο(22/2/2019)
Ισχυρός σεισμός στα Γιάννενα(18/10/2016)
Εντονη σεισμική δραστηριότητα(30/12/2014)
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Χαλκιδική(23/8/2014)
Ξύπνησε ο εφιάλτης του '86(15/2/2008)
Ανησυχία από τους ισχυρούς σεισμούς(11/4/2007)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ