Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
Ελέγχους στα αρχεία των ΟΤΕ, «Cosmote», «Vodafone» και «Wind» αποφάσισε η ΑΔΑΕ

Απόφαση να πραγματοποιήσει ελέγχους στα αρχεία των ΟΤΕ, «Cosmote», «Vodafone» και «Wind» πήρε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), για να διερευνήσει ορισμένες από τις καταγγελίες για τις υποθέσεις των υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες και λήφθηκε - κατά πλειοψηφία - σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκέμβρη, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιρειών «Cosmote», ΟΤΕ, «Vodafone» και «Wind» θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον Χρήστο Ράμμο, ενώ πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσης απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων τα οποία δεν κατονομάζονται.

Η απόφαση πάρθηκε με βάση το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει σε επίσκεψή του το προηγούμενο διάστημα στην Αρχή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλ. Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Θυμίζουμε στο μεταξύ ότι η ΑΔΑΕ έχει στείλει στις ελληνικές καλένδες τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις - συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό παρότι αυτές συνοδεύονταν και από συγκεκριμένα στοιχεία, αρνούμενη να προχωρήσει σε σχετικούς ελέγχους στους τηλεφωνικούς παρόχους, συμβάλλοντας έτσι και από τη δική της μεριά στο «κουκούλωμα» της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ