Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάντηση Βαλκανικών Κομμάτων και Κινημάτων

Στις 23 και 24 του Μάρτη, με πρωτοβουλία του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου

Από παλιότερη συνάντηση βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου
Από παλιότερη συνάντηση βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου
Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 του Μάρτη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων, με πρωτοβουλία του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου, για Βαλκάνια της ειρήνης, των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η διήμερη συνάντηση, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός της δράσης κομμάτων και κινημάτων της Βαλκανικής, ενάντια στην πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην πολιτική περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που προωθείται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο συντονισμός της δράσης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Τη σύνοδο, παράλληλα, θα απασχολήσουν και οι προετοιμασίες για την εκδήλωση αγωνιστικής απάντησης στην περίοδο πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003.

Θεματικός τίτλος της φετινής συνάντησης, που οργανώνει το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, είναι: «Τρία χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς ο πόλεμος συνεχίζεται στα Βαλκάνια. Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην επίτευξη του στόχου, 25 οργανώσεις, κόμματα και κινήματα με αντιΝΑΤΟική δράση από Αλβανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Κύπρο, Ρουμανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Τις εργασίες του διημέρου θα χαιρετίσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Ρόκκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, η Μαρία Ζευγώλη, μέλος της Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Επίσης θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, Μιχάλης Μοσχονάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εισηγήσεις θα γίνουν από τους:

- Ηλία Θερμό, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα μιλήσει για τις «εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον μετά τις 11 Σεπτέμβρη του 2001».

- Ιωάννα Πατελάκη, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Θέμα της εισήγησής της θα είναι: «Από το ΝΑΤΟικό σύμφωνο σταθερότητας στο ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Μύθος και πραγματικότητα».

- Κώστα Δρούτσα, πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπο της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Θα μιλήσει για τη «Σύνοδο Κορυφής 2003, σε μια πόλη που ξέρει να αγωνίζεται».

- Μανώλη Βλαχογιάννη, αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ