Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... των μεγαλοσυμφερόντων

Ο Θ. Κοκκινούλης, ο Θ. Νασίκας, ο Γ. Τσακίρης κι άλλοι τινές εκ των ηγετικών αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, προκειμένου να «ξεπλύνουν» την «ντροπή των Τεμπών» - που βαρύνει πολιτικά τη ΝΔ και συνδικαλιστικά τους ίδιους - επιχειρούν, εκ των υστέρων, να εμφανιστούν σαν «συνεπείς συνεχιστές του αγώνα». Στα πλαίσια αυτής της τακτικής κινείται και η πρωτοβουλία τους για την πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης, το ερχόμενο Σάββατο, στις Σέρρες.

Η εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστική ομάδα είναι επιζήμια για το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, επειδή εισάγει σ' αυτό την τακτική της διάσπασης. Είναι, όμως, και επικίνδυνη διότι επιχειρεί την αλλοίωση του διεκδικητικού πλαισίου, προβάλλοντας αιτήματα που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών κι όχι της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι αυτοί οι αγροτοσυνδικαλιστές «βγάζουν σπυράκια», όταν το αγροτικό κίνημα θέτει, καθαρά και ξάστερα, ως διεκδικητικό στόχο του την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, επιχειρώντας το «ξεκλήρισμα» των φτωχών και μεσαίων αγροτών και την παράδοση της γης σε μεγαλοαγρότες και μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι θα εξελιχθούν σε νεοτσιφλικάδες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ