Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμεΑ
Το Σάββατο το συλλαλητήριο για την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα | Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, είναι το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, τιμώντας μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ. Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ, απαιτώντας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Υγεία. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης.

Ηδη η ανταπόκριση σωματείων και φορέων μεγαλώνει για την κινητοποίηση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων: ΚΕΑΤ, ΕΕΕΕΚ Τυφλών - Πολυαναπήρων Αιγάλεω, ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, 10ου Ειδικού Σχολείου Αθήνας, 6ου Ειδικού Σχολείου Αθήνας, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Επίσης καλούν η ΟΓΕ και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών».

Στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας ΑμεΑ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις 11 π.μ. από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο παλεύει ενάντια στα φαινόμενα σήψης και παρακμής στον χώρο της αναπηρίας και διεκδικεί σύγχρονες υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και Φροντίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ