Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία στη ΝΕΧΙ

Απεργία με υψηλά ποσοστά συμμετοχής πραγματοποιήθηκε χθες στην εταιρεία NEXI, ενάντια στη μετακίνηση, λόγω απόσχισης του τμήματος εκτύπωσης, 63 εργαζομένων σε θυγατρική της εταιρείας «Mellon». Στη διάρκεια της απεργίας έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στο Κρυονέρι, ενώ από τη μεριά της εργοδοσίας υπήρξε δέσμευση ότι σήμερα θα συναντηθεί με το επιχειρησιακό σωματείο και με το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, όπου θα παρουσιάσει την πρότασή της. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία έγινε σε συνέχεια της εξίσου επιτυχημένης στάσης εργασίας της προηγούμενης βδομάδας και αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Επίσης, χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα με 4ωρη στάση εργασίας (12.30 - 16.30) αύριο Πέμπτη, σε συμπόρευση και με τους εργαζόμενους στους χώρους της Υγείας.

Απεργία χτες και στην Τράπεζα Πειραιώς

Απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, με απόφαση των επιχειρησιακών τους Σωματείων, αντιδρώντας στη νέα απόσχιση που έχει ανακοινωθεί σε ένα τμήμα και αφορά περίπου 170 εργαζόμενους, αλλά και στο κλείσιμο καταστημάτων της τράπεζας. Το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς. Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καλεί τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για νέους αγώνες, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα για το συλλαλητήριο των σωματείων στις 17 Δεκέμβρη (βλ. σελ. 24).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ