Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεύτερος νεκρός δασεργάτης στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας

Μέσα σε 15 μέρες έχασαν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι

Δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα μέσα σε λίγες μέρες, με νεκρό έναν 55χρονο δασεργάτη που εκτελούσε εργασίες απομάκρυνσης των καμένων δέντρων, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βόρεια Εύβοια.

Ο άτυχος 55χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από πεσμένο κορμό δέντρου που κύλησε και τον καταπλάκωσε, ενώ άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σημειώνεται πως ο 55χρονος, κάτοικος Δαμιάς, έχασε τη ζωή του στο ίδιο σημείο όπου πριν από περίπου 15 μέρες είχε χάσει τη ζωή του άλλος ένας δασεργάτης όταν καταπλακώθηκε από τρακτέρ. Και οι δύο ανήκαν στο ίδιο συνεργείο, όμως ο 55χρονος ήταν από τον Συνεταιρισμό των Ροβιών.

Το νέο εργατικό δυστύχημα φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις μέτρων προστασίας, αλλά και την έλλειψη δομών Υγείας στην Εύβοια, προκειμένου να καλύπτονται σοβαρά περιστατικά, ζητήματα που τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 55χρονου.

«Δεν είναι μοιραίο σήμερα να πηγαίνουμε για δουλειά και να μην γυρνάμε σπίτι μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι σε αυτό το επάγγελμα συμβαίνουν τέτοια θανατηφόρα δυστυχήματα, ότι είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια που είναι φυσικό και επόμενο να σακατεύονται και να σκοτώνονται συνάδελφοι την ώρα της δουλειάς τους», αναφέρουν οι ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα μέσα σε λίγες μέρες.

Και προσθέτουν: «Η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κρατική μέριμνα, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων εργασίας - προστασίας - υγείας που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς για να βγουν έγκαιρα οι τόνοι ξύλου, η ανασφάλεια για την αυριανή μέρα και πώς θα ξημερώσει, σε συνδυασμό με την απουσία μέτρων προστασίας και ασφαλείας με ευθύνη του κράτους οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Σε αυτή την κατάσταση προστίθεται και η πλήρης υποβάθμιση του συστήματος Υγείας στη Βόρεια Εύβοια, οι ελλείψεις ασθενοφόρων και ιατρών στα ΚΥ, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά έκτακτα περιστατικά. Επίσης το άθλιο οδικό δίκτυο, που για να μεταφερθεί κάποιος στη Χαλκίδα θέλει τουλάχιστον δυο ώρες, που είναι κρίσιμες για τη ζωή του ασθενούς».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος αναδεικνύουν τις ζωτικές διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας των υλοτόμων, δασεργατών και ρετσινάδων, για να δίνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας, αλλά και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ