Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθήλωσε το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα

Στιγμές συγκίνησης, καθηλώνοντας το κοινό, πρόσφερε η νεοσύστατη θεατρική ομάδα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ με το μουσικοθεατρικό αφηγηματικό δρώμενο προς τιμήν του Θύμιου Καψή και των αγωνιστών του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων για τις ερμηνείες, το περιεχόμενο του κειμένου και τη μουσική που πλαισίωσε την αφήγηση, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και παράλληλα διαμορφώνοντας προσδοκίες για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σκόκας. Σκηνογραφία: Ρένα Τσιβίκα. Ηθοποιοί: Σοφία Βέβη - Ανδριτσόπουλου, Ράνια Γιαβάρα, Σταύρος Κολιοφούτης, Γιάννης Μωυσίδης, Δήμητρα Σάλιαρη, Γιάννης Σταμπουλής, Ηλίας Σχοίνης. Μουσικοί: Δημήτρης Λιάσκος, Αποστόλης Μωραΐτης, Χάρης Παπανικολάου.

Για τη συγγραφή των κειμένων, η ομάδα εργασίας, με επικεφαλής την Λένα Κίλιμπα, στέλεχος του ΚΚΕ, αξιοποίησε βιβλία όπως η έκδοση της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ «Θύμιος Καψής (Ανάποδος). Κομμουνιστής, λαϊκός ηγέτης της Ρούμελης και της Εύβοιας», το βιβλίο του Γιώργου Δημοπούλου, λοχαγού του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ, κυνηγημένου και παράνομου μέχρι το 1968 που συνελήφθη από τη χούντα και μετέπειτα δημοσιογράφου στον «Ριζοσπάστη», με τίτλο «Από χωροφύλακας αντάρτης», βιβλία του Γιώργη Μωραΐτη, ασυρματιστή στο Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας και επίσης δημοσιογράφου στον «Ριζοσπάστη» αργότερα, καθώς επίσης βιβλία άλλων αγωνιστών, αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τους Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Πολυξένη Καράκογλου, οι οποίοι προσέφεραν μοναδικές στιγμές, ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια που έχουν συνδεθεί και μιλάνε για τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Μαζί τους συναντήθηκε νωρίτερα και ο Δ. Κουτσούμπας.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ