Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν τις έρευνες στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας ανέσυραν προχτές ζωντανό τον 6χρονο Αζκα, δύο μέρες μετά τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ. Τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 170, δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ μεγαλώνουν οι φόβοι για κατολισθήσεις, με δεδομένο ότι οι βροχοπτώσεις αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα έντονες στη χώρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Με τη βρετανική κυβέρνηση να εντείνει την καταστολή εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ο πρωθυπουργός Ρ. Σούνακ εμφανίστηκε χτες αποφασισμένος να μειώσει τη μετανάστευση προς τη χώρα από το σημερινό επίπεδο ρεκόρ. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις σχετικές επιλογές για να διασφαλίσει ότι το σύστημα λειτουργεί. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας (ONS) κατέγραψε ρεκόρ μεταναστών (504.000) που εισήλθαν στη Βρετανία την περίοδο από Ιούνη 2021 έως Ιούνη 2022.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Πάνω από 5.700 σχολεία έχουν κλείσει στην Μπουρκίνα Φάσο, εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας, των επιθέσεων τζιχαντιστών, στερώντας από ένα εκατομμύριο μαθητές την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ανακοίνωσε χτες η βρετανική ΜΚΟ «Save the Children».

ΤΖΕΝΙΝ.-- Το πτώμα εφήβου Ισραηλινού, που έχασε τη ζωή του την Τρίτη στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, επιστράφηκε στην οικογένειά του από τους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε χτες ο ισραηλινός στρατός. Πρόκειται για τον 18χρονο Δρούζο Τιράν Φαρό. Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντς ευχαρίστησε μέσω «Twitter» την Παλαιστινιακή Αρχή για αυτή την «ανθρωπιστική χειρονομία που ακολούθησε μια άθλια και απάνθρωπη πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ