Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΚ
Καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Κρις Χάνι

Την έντονη αντίδραση του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (SACP) προκαλεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας στις 21 Νοέμβρη με την οποία αποφυλακίζεται πρόωρα ο Janusz Jakub Walu, ο οποίος σκότωσε στις 10/4/1993 τον Γενικό Γραμματέα του SACP, Κρις Χάνι.

Σε ανακοίνωση του SACP και του ΓΓ της ΚΕ, Σόλι Μαπάιλα, εκφράζεται η υποστήριξη στους οικείους του δολοφονηθέντος, τονίζοντας ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν απογοητευτική καθώς έριξε αλάτι στις πληγές της εργατικής τάξης.

«Ο Χάνι δολοφονήθηκε επειδή ήταν κομμουνιστής και επειδή ηγήθηκε της πάλης για τη δημοκρατία στη χώρα μας (...) Η οικογένεια Χάνι έχασε για πάντα τον σύζυγο, τον πατέρα, τον θείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του SACP.

  • Διαδηλώσεις σημειώθηκαν προχτές σε πόλεις της Νότιας Αφρικής από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα που διεκδικούν τουλάχιστον 10% αύξηση στους μισθούς, καθώς βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και καιρό οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε συνδικάτα εργαζομένων και την κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ