Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Πάνω από 50 άτομα τραυματίστηκαν και ένας 47χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στη βορειοδυτική Τουρκία, λίγο μετά τις 4 π.μ. (τοπική ώρα).

Η δόνηση σημειώθηκε με επίκεντρο την Γκολιάκα, περιοχή της Ντουτζέ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης και είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν διάφορα κτίρια, ανάμεσα στα οποία και το δικαστήριο της Ντουτζέ.

Τραυματίες υπάρχουν επίσης στη Ζονγκουλντάκ, στην Προύσα και την Κωνσταντινούπολη. Υπολογίζεται ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον 70 μετασεισμοί.

  • Στην Ινδονησία, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια που άφησε ο ισχυρός σεισμός της περασμένης Δευτέρας, στη δυτική Ιάβα. Χτες τα θύματα είχαν ανέλθει σε 271, ενώ δεκάδες ακόμα άνθρωποι αγνοούνταν. Οι μετασεισμοί και οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνέχιζαν να δυσκολεύουν το έργο των διασωστών που αναζητούν επιζώντες σε περίπου δέκα χωριά, όπου έχουν καταστραφεί περισσότερα από 20.000 σπίτια...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ