Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ιδιοι πόροι» - νέοι φόροι στους λαούς για τα «σπασμένα» του κεφαλαίου

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τη «στρατηγική δανεισμού για τη χρηματοδότηση του Next Generation EU (NGEU)» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Το "NGEU", το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελούν υπερμνημόνιο που μοιράζει πακτωλούς χρήματος σε ομίλους ΑΠΕ, ψηφιακής τεχνολογίας και υποθηκεύει το εισόδημα των εργαζομένων για δεκαετίες.

Οι αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, όμως, δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά. Εκφράζονται σφοδρές αντιπαραθέσεις για την αποπληρωμή των δανείων του προγράμματος, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, των επιπτώσεών του, μπροστά στη διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση.

Προβάλλετε ως λύση την αγορά ομολόγων από τον λαό. Ουσιαστικά καλείτε τράπεζες, ομίλους, funds να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των εργαζομένων, που τους φορτώνετε το βάρος των χρεών, "ιδίων πόρων - νέων φόρων", πέρα από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Οι λαοί να μη συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα για να πληρώσουν τα "σπασμένα" της καπιταλιστικής κερδοφορίας, των ανταγωνισμών κρατών και ομίλων. Στον δρόμο των μαζικών, μαχητικών αγώνων που διεξάγονται σήμερα, να κλιμακώσουν την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιουργούν: Η ΕΕ και τα μονοπώλια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα βάρη, δεσμά και «μνημόνια διαρκείας» για τους λαούς της Ευρώπης(22/7/2020)
Ούτε η «ποσοτική χαλάρωση», ούτε η νέα συγκυβέρνηση συνιστούν φιλολαϊκές εξελίξεις(29/1/2015)
Ο λαός πληρώνει ακριβά τις σάπιες ιδέες και πολιτικές τους(9/7/2013)
Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευτεί το ΚΚΕ(15/7/2011)
Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ(18/11/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org